Installere og bruke NordVPN på Windows 10 og 11

Denne veiledningen viser deg hvordan du kan sette opp NordVPN-applikasjonen på din Windows 10- eller Windows 11-enhet. Hvis du trenger en veiledning for å installere og bruke NordVPN på et eldre Windows-system, følg veiledningen her.

Innholdsfortegnelse:

Nedlasting og installasjon
Konfigurere appen
Velge mellom ulike servere

Funksjoner
NordVPNs innstillingsmeny

Laste ned og installere NordVPN-appen

1. Last ned NordVPN-appen ved å trykke på knappen nedenfor.
  2. Gå til Nedlastinger og dobbeltklikk på NordVPNInstall-filen.

Downloads folder with NordVPNInstallexe file.png
  3. Et hurtigvindu spør deg om du tillater appen å gjøre endringer på enheten. Klikk på Ja.
  4. Installasjonsvinduet åpnes. Klikk på Neste.

Installer window on win 7 and 8.png

5. Kryss av i boksene dersom du ønsker snarveier for NordVPN-appen på skrivebordet og/eller Start-menyen, og klikk deretter Neste og Installer.

NordVPN select shortcuts.png

6. Installasjonsprogrammet fortsetter med installasjonsprosessen. Når den er fullført, blir du spurt om du ønsker å starte NordVPN med én gang. Klikk på Fullfør for å fullføre konfigurasjonen.

The installer for win 10 and 11.png

Konfigurere og bruke NordVPN

1. Klikk på NordVPN-logoen på skrivebordet, og etter at appen er lastet opp, klikker du på Logg inn for å fortsette.

NordVPN login window on win 10 or 11.png

2. Nettleseren åpnes og laster inn påloggingssiden for Nord Account. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen din, trykk på Fortsett, og skriv deretter inn passordet ditt. Hvis du ikke har en konto og et aktivt abonnement, klikk her og lær hvordan du får en.

NA login page.png

3. For å begynne å bruke NordVPN med én gang kan du ganske enkelt trykke på Hurtigkobling, vente til du ser statusendringen fra Ikke beskyttet til Beskyttet, og du er klar for en sikker og privat økt!

NordVPN_quick connect and connection status win 10 or 11.png

Men for å forstå fullt ut hva NordVPN-appen tilbyr, la oss kort gå gjennom hva du kan finne på hovedskjermen.

NordVPN explained win 10 or 11.png
    1. Hurtigkobling: Dette alternativet kobler deg automatisk til den raskeste og nærmeste NordVPN-serveren.
    2. Frakoblingsknapp: Gjør det mulig å koble fra en NordVPN-server.
    3. Oppdateringsknapp: Dette alternativet oppdaterer den nåværende tilkoblingen din og bytter til en ny anbefalt server.
    4. Ekspander: Bruk pil ned for å vise tilkoblingsvalg og et søkefelt for bestemte servere.
    5. Nylige tilkoblinger: Viser flaggene til landene du nylig koblet til.
    6. Søkefelt:En av måtene du kan koble til NordVPN-servere på.Bruk søkefeltet for å finne bestemte servere ved å skrive inn navnet på landetbyenservernummeret eller spesialservertypen. Klikk her for flere detaljer.
    7. Spesialservere: NordVPN tilbyr flere kategorier av servere, hver med egne unike fordeler. Vi har en dedikert artikkel som forklarer de forskjellige typene i detalj: Hva betyr de forskjellige serverkategoriene?
    8. Alle land: en liste over land du kan koble til. Dersom du holder musepekeren over navnet til et land, vises flere alternativer, for eksempel muligheten til å angi by (hvis aktuelt) og servernavn.

Funksjoner

menyen til venstre finner du alle tilleggsfunksjonene som NordVPN tilbyr.

NordVPN left side menu win 10 n 11.png

1. Hovedskjermikon: Du videresendes til hovedprogramskjermen og får hjelp med å finne ønsket plassering.
  2. Threat Protection: Dette er en funksjon som automatisk blokkerer annonser, sporere og URL-adresser for skadelig programvare. Den kan også slette all nedlastet skadelig programvare. For at Threat Protection skal fungere er det ikke nødvendig med en aktiv VPN-tilkobling. Klikk her for å lære mer om det.
  3. Meshnet: Med denne funksjonen kan du opprette et sikkert og privat nettverk for mange enheter som ligger hvor som helst i verden, få tilgang til dem eksternt samt sende all nettrafikk gjennom en annen enhet.
  4. Dark Web Monitor: Skanner Internett for eventuell lekkasje av påloggingsinformasjon knyttet til e-postadressen registrert med NordVPN. Klikk her for mer informasjon.
  5. Kontakt oss: Leder til et skjema som skal fylles ut for å kontakte kundestøtten vår.
  6. Sikkerhetspoeng: Anbefaler trinn som skal følges for å være fullstendig beskyttet på nettet.
  7. Innstillinger: Du kan endre generelle innstillinger, abonnements- og tilkoblingsinnstillinger

Velge mellom ulike NordVPN-servere

Bruke søkefeltet. Du kan koble til bestemte servere ved å skrive inn en kategori, et område eller et bestemt servernummer med en hashtag (f.eks. USA #4735) for å finne det du trenger.

searching for a server by its number on NordVPN app (win 10).png

Bruke Alle land-listen eller kartet over servere. Klikk på nodene på kartet eller på det spesifikke landet i listen for å koble til den beste serveren på den angitte plasseringen.

NordVPN choosing a server via map win 10.png

Ved å klikke på de tre prikkene ved siden av landnavnet vises flere tilkoblingsalternativer, for eksempel muligheten for å velge en bestemt by.

adittional country options on win 10 NordVPN.png

NordVPN innstillingsmeny

Innstillinger-fanen kan du konfigurere programmet slik du ønsker. For å åpne innstillingsmenyen trykker du på tannhjulikonet nederst til venstre

NordVPN_main menu_settings icon_win 10.png

Etter å ha åpnet innstillingene vises syv forskjellige innstillingsseksjoner. Nedenfor finner du en forklaring på hver innstillingsseksjon.

NordVPN_QtysFDAf7Z (1).png

Generelt

• Start ved oppstart av Windows lar NordVPN kjøre automatisk ved oppstart av PC-en. Aktivert som standard.
  • Start appen minimert til systemstatusfeltet viser NordVPN-ikonet bare i systemstatusfeltet til Windows når datamaskinen starter (i stedet for å åpne hovedvinduet). Aktivert som standard.
  • Vis varsler om VPN-tilkoblingsstatus viser Windows-varsler hver gang du kobler til eller fra en server. Aktivert som standard.
  • Utseende lar deg velge ditt foretrukne tema for NordVPN-appen.
  • Med rullegardinmenyen for Språk kan du velge hvilket språk du foretrekker i NordVPN-appen.
  • Hjelp oss med å forbedre oss ved å sende oss aggregerte anonyme data for fremtidig forbedringsanalyse.
  • Diagnostikk kjører NordVPNs diagnostikkverktøy dersom du opplever tekniske problemer. Samler inn diagnostisk informasjon og gir henvendelses-ID-en til kundestøtten for videre støtte. Dersom diagnostikkverktøyet ikke gir deg en henvendelses-ID, kan du sende .zip-filen til kundestøtten i stedet.
  • Tillat bakgrunnsprosesser lar NordVPN-appen kjøre etter at du har lukket den.

NordVPN general settings on win 10.png

Tilkobling

• VPN-protokoll UDP brukes hovedsakelig til strømming og nedlasting. TCP er mer pålitelig men også litt tregere, og brukes vanligvis til surfing på nettet. NordLynx
  • Automatisk tilkobling lar deg velge ønsket land eller servertype, som appen automatisk kobler til. Du kan velge en bestemt by etter at du har valgt et foretrukket land.

På alle nettverk: kobler deg automatisk uansett hvilket nettverk du bruker.
    Wifi-nettverk: Kobler deg til automatisk bare når du bruker et wifi-nettverk.
    På Ethernet: Kobler deg til automatisk når du bruker ethernet.

• Betrodde wifi-nettverk deaktiverer automatisk tilkobling når du bruker bestemte wifi-nettverk. Du kan for eksempel gjøre et unntak for hjemmenettverket ditt dersom du stoler på det.
  • Hurtigkobling ved start av appen gjør at appen kobles til en server automatisk ved start når du bruker en Ethernet-tilkobling eller et wifi-nettverk. Dette gjelder ikke for betrodde wifi-nettverk. Deaktivert som standard.
  • Tilpasset DNS lar deg spesifisere en bestemt DNS-server for NordVPN-appen.
  • Usynlighet på LAN gjør computeren din usynlig for andre på samme lokale nettverk (LAN). Husk at når den er aktivert kan du ikke koble til enheter på samme LAN, som skrivere. Deaktivert som standard.
  • Tillat ekstern tilgang mens du er koblet til VPN for å få tilgang til Windows-enheten eksternt. Deaktivert som standard.

VIKTIG: du mister Internett-tilkobling mens du er koblet til en betrodd wifi med aktivert Internet Kill Switch.

NordVPN Connection tab on win 10.png

Kill Switch

• Internet Kill Switch kobler ut internettilkoblingen din når du kobles fra sikre NordVPN-servere. Deaktivert som standard.
  • Appen Kill Switch avslutter spesifikke programmer dersom du mister VPN-tilkoblingen. Dersom du for eksempel legger til Skype i listen avslutter NordVPN Skype når du kobler fra. Siden det tar noen sekunder å nå en sikker VPN-server, forhindrer dette at informasjonen din lekker ut ved en ny automatisk tilkobling til internett. Deaktivert som standard.

Delt tunnelering

• Delt tunnelering lar deg ekskludere applikasjoner fra VPN-tilkoblingen. Med andre ord blir ikke appene du velger å legge til i funksjonen for delt tunnelering påvirket av NordVPN.

NordVPN split tunneling settings on win 10.png

Profil

• Abonnement lar deg administrere abonnementet, avslutte det eller abonnere på tjenesten på nytt.
  • Flerfaktorautentisering (MFA) er en sikkerhetsfunksjon som bidrar til å beskytte tilgangen til kontoen din. Når MFA er slått på må du gå gjennom et ekstra trinn under påloggingen.
  • Skaff deg NordVPN for alle enhetene dine og hold deg beskyttet hele tiden.

NordVPN profile settings win 10.png

Verv en venn

• Du får en personlig vervelenke som du kan dele med venner og familie og motta en belønning.

NordVPN refer a friend tab win 10.png

Oppdag andre Nord-produkter

• Du får tilbud om NordPass, NordLocker og NordLayer, som hjelper deg med å være fullstendig beskyttet til enhver tid.

NordVPN other nord products tab win 10.png