Installere NordVPN-appen på iPhone eller iPad

Denne veiledningen vil lære deg hvordan du installerer og bruker NordVPN på en iPhone og iPad.

Innhold:

Laste ned og sette opp
Koble til servere
Profilinformasjon

Innstillinger

Laste ned og sette opp appen

1. Åpne App Store.

2. Søk etter "NordVPN."
    NordVPN app in App Store search.png

Merk: NordVPN vises kanskje ikke i App Store i visse regioner med VPN-begrensninger. Hvis det er tilfelle, følg vår veiledning for å laste ned NordVPN-appen for iPad og iPhone fra slike plasseringer.

3. Trykk på "Last ned"-knappen.
    Download NordVPN app from Apple App Store.png

4. Når nedlastingen er ferdig, trykker du på "Åpne"-knappen.
    Open NordVPN app in App Store.png

5. NordVPN-appen vil spørre deg om du ønsker å registrere en ny konto. Hvis du allerede har en NordVPN-konto, klikk på Logg inn nederst på skjermen.

NordVPN app Log in or sign up.png

Hvis du ikke har en konto, trykk på Registrer deg for å gå til Nord Account for kontooppretting. Der skriver du inn e-postadressen din og trykker på Fortsett. Når du registrerer deg, blir du sendt tilbake til NordVPN-appen for å velge abonnementet ditt.

Create your account NordVPN app.png

6. Når du er ferdig, får du se en varsling om personvern. Klikk på “Godta og fortsett.

NordVPN privacy notification.png

Koble til NordVPN-servere

1. Når du er logget inn, vil du se et kart og knappen Hurtigtilkobling . Trykk på denne knappen for å automatjsk koble til en server anbefalt av vår smarte algoritme basert på dine behov og innstillinger.

2. Når du kobler til for første gang, vil du bli bedt om å la NordVPN legge til VPN-konfigurasjoner. Dette er en standard varselmelding – VPN-konfigurasjoner er nødvendige for å koble til VPN-servere. Siden NordVPN er en respektabel VPN-tjenesteleverandør, trykk på Tillat for å fortsette.

NordVPN Configurarion access notification iOS.png

3. Hvis du bruker Touch ID, vil du bli bedt om å bekrefte valget av fingeravtrykket ditt.

4. Når du er koblet til, ser du "Koblet til (land)"-meldingen over kartet, og landets kartnål vil bli grønn. Et VPN-ikon vises også i statuslinjen langs den øvre kanten av skjermen.

Velge mellom ulike servere

1. Trykk på en landnål og trykk på Hurtigtilkobling for å automatisk koble til den beste serveren for deg i det landet.

2. Du kan også se alle tilgjengelige land og spesialitetsservere ved å sveipe opp fra bunnen av appen når landnål ikke er valgt. Trykk deretter på ditt valgte land for å koble til en server automatisk.

3. Du kan trykke på de tre prikkene ved siden av et lands navn for å velge en spesifikk by. NordVPN vil rangere tilgjengelige servere basert på dine behov.

4. Du kan også trykke på "Søk" for å finne en spesifikk server ved hjelp av servernummeret.

Profilinformasjon

1. På kartskjermen kan du trykke på profilikonet nederst i høyre hjørne for å få tilgang til profilinformasjonen, snarveier og innstillinger.

2. Her vil du kunne se dine abonnementsdetaljer (1), ditt sikkerhetsinstrumentpanel (2), snarveier (3), innstillinger (4) og Meshnet-oversikt (5).

NordVPN iOS profile tab.png

Dark Web Monitor

Når den er aktivert, søker denne funksjonen automatisk på Internett etter lekkede påloggingsopplysninger knyttet til din registrerte NordVPN-e-postadresse. NordVPN appen vil umiddelbart varsle deg hvis Dark Web Monitor oppdager legitimasjon på tvilsomme nettsteder. Les mer om funksjonens nytte på Dark Web Monitor-siden.

Security Score

NordVPN iOS Security Score.png

Disse trinnene forteller deg hvordan du beskytter deg selv med NordVPN.

Threat Protection

Når den er aktivert, vil denne NordVPN-funksjonen automatisk blokkere annonser, nettsporere og ondsinnede koblinger. Du trenger ikke en aktiv VPN-tilkobling for at Threat Protection skal fungere.

Multi-Factor Authentication

Multi-factor authentication (MFA) er en sikkerhetsfunksjon som bidrar til å beskytte tilgang til din konto. Med MFA aktivert må du passere et ekstra sikkerhetstrinn (normalt ved å oppgi en kode generert av en autentiseringsapp) for å logge inn på NordVPN. Vi gir detaljert veiledning i hvordan aktivere MFA for NordVPN.

Meshnet

Meshnet er en ny NordVPN-funksjon som lar deg opprette et sikkert, privat nettverk for mange enheter hvor som helst i verden, få ekstern tilgang til dem og sende alle nettrafikken din gjennom en annen enhet.

Innstillinger

VPN-tilkobling

NordVPN iOS VPN Connection section.png

Protokoll: Bytt mellom Nordlynx, IKEv2-, TCP- og UDP-tilkoblingsprotokoller. Vi har en detaljert veiledning av hvilken VPN-protokoll du bør velge.
Auto-connect: Med auto-connect aktivert vil NordVPN-appen automatisk koble deg til NordVPN når telefonen din er på og koblet til et Wi-Fi-nettverk. I avsnittet «Klarerte Wi-Fi-nettverk» kan du deaktivere automatisk tilkobling for bestemte nettverk. Du kan for eksempel gjøre et unntak for hjemmenettverket dersom det er klarert.
Tilbakestill VPN-profil: Tilbakestill VPN-konfigurasjonen på enheten.

Generelt

nordVPN iOS General tab.png

Utseende: Velg ditt foretrukne applikasjonsutseende, inkludert bytting til et mørkt tema.
Varsler: Slå NordVPN-appvarsler på eller av.
Hjelp oss med å bli bedre: Send anonyme data til oss for å forbedre tjenestene våre.
Siri-snarveier: Opprett spesifikke Siri-fraser for å styre applikasjonen gratis.
Abonnements- og personverninformasjon: All abonnementsrelatert informasjon.
Vurder oss i App Store: Gi tjenestene våre en vurdering i App Store.
Fortell venner om NordVPN: Del informasjon om appen vår med venner og familie.