Threat Protection inschakelen op macOS

Wat is Threat Protection?

Threat Protection is een geavanceerde functie die beschikbaar is bij geselecteerde NordVPN-abonnementen. Het voorkomt dat advertenties, trackers en kwaadaardige URL's worden geladen en blokkeert met malware geïnfecteerde bestanden tijdens het downloaden. Threat Protection werkt zelfs zonder een actieve VPN-verbinding.

Zo gebruik je Threat Protection op macOS

Threat Protection is alleen beschikbaar bij geselecteerde NordVPN-abonnementen.

Om Threat Protection op je macOS-apparaat te gebruiken, volg je deze stappen:

1. Download de macOS-versie van NordVPN.
  2. Log in op de NordVPN-app.
  3. Klik op het schildpictogram in het linkermenu en activeer Threat Protection.

Als je NordVPN al hebt op macOS, maar geen Threat Protection kunt vinden, gebruik je waarschijnlijk de App Store-versie. Volg in dat geval deze instructies:

1. Verwijder de NordVPN-app van je apparaat. Dat doe je als volgt: https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh35835/mac.
  2. Download de macOS-versie van NordVPN van onze website.

Threat Protection instellen op macOS

1. Open de NordVPN-applicatie en klik op het schildpictogram in de linkerbalk.

2. Klik op Inschakelen op het tabblad Overzicht.

3. Je ziet een venster met de stappen voor het activeren van Threat Protection. Klik op Systeeminstellingen openen.

Opmerking: als de extensie Threat Protection nog niet is ingeschakeld, word je in een venster geïnformeerd dat de extensie is geblokkeerd:

Klik op Systeeminstellingen openen.

Je kunt het ook handmatig doen door op het Apple-menu in de linkerbovenhoek te klikken en op Systeeminstellingen... te klikken. Op macOS Monterey en oudere versies: Open Privacyvoorkeuren.

4. Zodra je in Systeeminstellingen bent, ga je naar Privacy en beveiliging en klik je op Toestaan onder Systeemsoftware van de applicatie "NordVPN" werd geblokkeerd voor het laden:

5. Bevestig deze actie door het wachtwoord van je computer in te voeren en op Instellingen bijwerken te klikken.

6. Ga terug naar de onboardingpagina en klik op Doorgaan.

7. Kies of je Threat Protection wilt gebruiken een diepe malwarescan op bestanden uit te voeren. Je kunt dit venster sluiten.

8 (1).png

Je hebt Threat Protection voor NordVPN op macOS ingeschakeld.

8. Om Threat Protection te pauzeren of uit te schakelen, klik je op de knop Pauzeren en selecteer je de optie die je wilt.

Diep scannen op malware in bestanden inschakelen

We raden je aan om diep scannen van bestanden in te schakelen om je apparaten tegen malware te beschermen. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

1. Markeer in de onboardingwidget Bestanden diep scannen op malware en klik op Systeeminstellingen openen.

Ga naar Systeeminstellingen > Privacy en beveiliging > Volledige schijftoegang en klik op het schakelpictogram naast NordVPN Threat Protection.

Als je macOS Monterey-versie of ouder gebruikt, ga je naar Beveiliging en privacy, selecteer je Volledige schijftoegang in het linkerdeelvenster en klik je op het vergrendelingspictogram onderaan.

5 (1).png

Je hebt de functie voor diep scannen succesvol ingesteld.

Ga om diep scannen op malware in te schakelen naar de NordVPN-app > Threat Protection > Instellingen en klik op de schakelaar naast Cloudgebaseerde bedreigingsdetectie.

Je hebt met succes diep scannen van bestanden voor malwaredetectie ingeschakeld.