Sådan installerer og bruger du NordVPN på Windows 10 og 11

Denne vejledning viser dig, hvordan du konfigurerer NordVPN-programmet på din Windows 10- eller Windows 11-enhed. Hvis du bruger Windows 7 eller 8.1, skal du følge NordVPN's installationsvejledning til ældre versioner af Windows.

Indholdsfortegnelse:

Download og installation
Konfiguration af appen
Valg mellem forskellige servere

Funktioner
Indstillingsmenuen i NordVPN

Sådan downloader og installerer du NordVPN-appen

1. Download NordVPN-appen ved at trykke på knappen nedenfor
  2. Gå til mappen Downloads, og dobbeltklik på filen NordVPNInstall.

Downloads folder with NordVPNInstallexe file.png

3. Du bliver muligvis bedt om at angive, om du vil give appen tilladelse til at foretage ændringer på din enhed. Klik på Ja.
  4. Installationsvinduet åbnes. Klik på Næste.

Installer window on win 7 and 8.png

5. Sæt kryds i felterne, hvis du vil have genveje til NordVPN-appen på dit skrivebord og/eller i Start-menuen, og klik derefter på Næste og Installer.

NordVPN select shortcuts.png

6. Installationsprogrammet fortsætter derefter med installationen. Når installationen er udført, bliver du spurgt, om du vil starte NordVPN med det samme. Klik på Afslut for at fuldføre konfigurationen.

The installer for win 10 and 11.png

Sådan konfigurerer og bruger du NordVPN

1. Klik på NordVPN-logoet på skrivebordet, og når appen er indlæst, skal du klikke på Log ind for at fortsætte.

NordVPN login window on win 10 or 11.png

2. Din browser åbner og indlæser logindsiden til Nord Account. Indtast først dit brugernavn eller din e-mailadresse, tryk på Fortsæt og indtast derefter din adgangskode.

NA login page.png

3. For at begynde at bruge NordVPN med det samme, skal du trykke på Forbind hurtigt. Derefter skal du vente på at se statussen skifte fra Ikke beskyttet til Beskyttet, og så er du klar til sikker og privat surfing.

NordVPN_quick connect and connection status win 10 or 11.png

Men for at få et komplet overblik over, hvad NordVPN-appen tilbyder, vil vi kort gennemgå, hvad du kan finde på hovedskærmen.

NordVPN explained win 10 or 11.png
    1. Forbind hurtigt: Denne mulighed forbinder dig automatisk til den hurtigste og nærmeste NordVPN-server.
    2. Knappen Afbryd forbindelsen: Med denne knap kan du afbryde forbindelsen til en NordVPN-server.
    3. Knappen Opdater: Med denne mulighed opdateres din nuværende forbindelse og skifter til en ny anbefalet server.
    4. Expander: Med pilen nedad får du mulighed for at vælge forbindelse og et søgefelt for bestemte servere.
    5. Seneste forbindelser: Viser flagene for de lande, du for nylig har oprettet forbindelse til.
    6. Søgefelt: Én af de måder, du kan forbinde til NordVPN-servere på. Brug søgefeltet til at finde bestemte servere ved at indtaste navnet på landetbyenservernummeret eller typen af specialserver. Klik her for at få flere oplysninger.
    7. Specialservere: NordVPN tilbyder flere serverkategorier, der hver har sine unikke fordele. Vi har en særskilt artikel, der udførligt forklarer de forskellige typer: Hvad betyder de forskellige serverkategorier?
    8. Alle lande: En liste over lande, du kan forbinde til. Hvis du holder markøren hen over et lands navn, vises yderligere muligheder, såsom angivelse af by (hvis relevant) og servernavn.

Funktioner

menuen til venstre kan du finde alle de ekstra funktioner, som NordVPN tilbyder.

NordVPN left side menu win 10 n 11.png

1. Hovedskærmsikon: Ikonet fører dig videre til applikationens hovedskærm og hjælper dig med at finde den ønskede placering.
  2. Threat Protection: Dette er en funktion, der automatisk blokerer reklamer, trackere og URL'er med malware. Den kan også slette malware, der allerede er blevet downloadet. Det er ikke nødvendigt med en aktiv VPN-forbindelse, for at Threat Protection kan fungere. Få mere at vide ved at klikke her.
  3. Meshnet: Denne funktion giver dig mulighed for at oprette et sikkert, privat netværk til mange enheder, der befinder sig hvor som helst i verden, få fjernadgang til dem og sende al din onlinetrafik via en anden enhed. Du kan læse mere om Meshnet-funktionen i denne artikel.
  4. Dark Web Monitor: Scanner internettet for eventuelle lækager af adgangsoplysninger, der er forbundet med din registrerede NordVPN-e-mailadresse. For at finde flere oplysninger om det, klik her.
  5. Kontakt os: Åbner en formular, som du kan udfylde for at kontakte vores kundesupport.
  6. Sikkerhedspoint: Anbefaler de trin, der skal følges for at blive fuldt beskyttet online.
  7. Indstillinger: Giver dig mulighed for at ændre de generelle indstillinger, abonnements- og forbindelsesindstillinger

Sådan vælger du mellem forskellige NordVPN-servere

Ved hjælp af søgefeltet. Du kan forbinde til bestemte servere ved at indtaste en kategori, et område eller et bestemt servernummer med et hashtag (fx USA #4735) for at finde det, du har brug for.

searching for a server by its number on NordVPN app (win 10).png

Sådan bruger du listen Alle lande eller kortet Servere. Klik på nålene på kortet eller på det bestemte land på listen for at forbinde til den bedste server på den givne placering.

NordVPN choosing a server via map win 10.png

Ved at klikke på de tre prikker ved siden af landenavnet vises yderligere forbindelsesmuligheder, såsom muligheden for at vælge en bestemt by.

adittional country options on win 10 NordVPN.png

Indstillingsmenuen i NordVPN

På fanen Indstillinger kan du konfigurere applikationen efter dine ønsker. Tryk på tandhjulsikonet i nederste venstre hjørne for at åbne indstillingsmenuen.

NordVPN_main menu_settings icon_win 10.png

Når du har åbnet indstillingerne, får du vist syv forskellige afsnit med indstillinger. Nedenfor finder du en forklaring på hvert enkelt indstillingsafsnit.

Generelt

• Start ved opstart af Windows får NordVPN til at køre automatisk, når du starter din computer. Aktiveret som standard.
  • Ved start af appen minimeret i systembakken, vises NordVPN-ikonet kun i Windows-systembakken, når computeren starter (i stedet for at åbne hovedvinduet). Aktiveret som standard.
  • Vis meddelelser om VPN-forbindelsesstatus viser Windows-meddelelser, hver gang du forbinder eller afbryder forbindelsen til en server. Aktiveret som standard.
  • Udseende giver dig mulighed for at vælge dit foretrukne tema til NordVPN-applikationen.
  • Med rullemenuen Sprog kan du vælge dit foretrukne sprog i NordVPN-appen.
  • Du kan hjælpe os med at optimere vores tjenester ved at sende os samlede anonyme data til fremtidig forbedringsanalyse.
  • Diagnostik kører NordVPN-diagnosticeringsværktøjet, hvis du har tekniske problemer. Du kan få yderligere hjælp ved at indsamle diagnosedata og oplyse supportanmodningens ID til vores supportpersonale. Hvis diagnosticeringsværktøjet ikke giver dig et supportanmodnings-id, kan du i stedet sende .zip-filen til vores supportpersonale.
  • Tillad baggrundsprocesser, så NordVPN-applikationen kan køre, når appen er lukket.

NordVPN general settings on win 10.png

Forbindelse

• VPN-protokollen UDP bruges hovedsageligt til streaming og download. TCP er mere pålidelig, men også en smule langsommere, og bruges normalt til at surfe på nettet. NordLynx
  • Med Auto-connect kan du vælge dit foretrukne land eller din foretrukne servertype, som appen automatisk skal forbinde til. Du kan vælge en bestemt by, når du har valgt et foretrukket land.

På alle netværk: forbinder automatisk, uanset hvilket netværk du bruger.
    Wi-fi-netværk: forbinder kun automatisk, når du bruger et wi-fi-netværk.
    På ethernet: forbinder automatisk, når du bruger ethernet.

• Pålidelige wi-fi-netværk deaktiverer Auto-connect på bestemte wi-fi-netværk. Du kan fx gøre en undtagelse for dit hjemmenetværk, hvis du har tillid til det.
  • Forbind hurtigt ved start af appen får appen til at forbinde til en server automatisk ved start, når den bruger en Ethernet-forbindelse eller et wi-fi-netværk. Det gælder ikke for pålidelige wi-fi-netværk. Deaktiveret som standard.
  • Med brugerdefineret DNS kan du vælge en bestemt DNS-server til NordVPN-applikationen.
  • Usynlighed på LAN gør din computer usynlig for andre på det samme lokale netværk (LAN). Husk på, at når funktionen er aktiveret, kan du ikke forbinde til enheder på det samme LAN, såsom printere. Deaktiveret som standard.
  • Tillad fjernadgang, mens du er forbundet til VPN , så du kan få fjernadgang til din Windows-enhed. Deaktiveret som standard.

VIGTIGT: Du mister internetforbindelsen, når du er forbundet til et pålideligt wi-fi og har aktiveret Internet Kill Switch.

NordVPN Connection tab on win 10.png

Kill Switch

• Internet Kill Switch afbryder din internetforbindelse, når din forbindelse til sikre NordVPN-servere bliver afbrudt. Deaktiveret som standard.
  • Appen Kill Switch lukker angivne programmer ned, hvis du mister VPN-forbindelsen. Hvis du fx føjer Skype til listen, lukker NordVPN Skype ned, når du afbryder forbindelsen. Eftersom det tager et par sekunder at få en sikker VPN-server, forhindrer dette, at dine data lækkes, når der automatisk oprettes forbindelse til internettet igen. Deaktiveret som standard.

Split tunneling

• Split tunneling giver dig mulighed for at udelukke applikationer fra VPN-forbindelsen. Med andre ord bliver de apps, som du vælger at føje til funktionen split tunneling, ikke påvirket af NordVPN.

NordVPN split tunneling settings on win 10.png

Profil

• Med Abonnement kan du administrere dit abonnement, opsige det eller vælge at abonnere på tjenesten igen.
  • Flerfaktorgodkendelse (MFA) er en sikkerhedsfunktion, der hjælper med at beskytte adgangen til din konto. Når MFA er aktiveret, skal du gennemføre et ekstra trin, når du logger ind.
  • Få NordVPN til alle dine enheder, og vær beskyttet hele tiden.

NordVPN profile settings win 10.png

Henvis en ven

• Det giver dig et personligt henvisningslink, som du kan dele med dine venner og familie og modtage en belønning for det.

NordVPN refer a friend tab win 10.png

Se andre Nord-produkter

• Det tilbyder dig NordPass-, NordLocker- og NordLayer-tjenester, som hjælper dig med at være fuldt beskyttet til enhver tid.

NordVPN other nord products tab win 10.png