Ansluta till NordVPN med Chrome-tillägget

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, franska, japanska, koreanska, italienska, nederländska, polskaspanska, brasiliansk portugisiska, danska, norska, traditionella kinesiska, och tyska.

Om du också vill kunna surfa säkert på din Chrome-enhet eller i din Chrome-webbläsare  kan du använda NordVPN:s Chrome-tillägg, som säkrar din trafik med HTTPS.

Konfigurera NordVPN:s webbläsartillägg

1. Kolla in NordVPN:s Chrome-tillägg på vår webbplats och hämta det från Google Chrome Web Store.
  2. Klicka på knappen Lägg till i Chrome.

Knappen Lägg till i Chrome finns bredvid namnet på tillägget på höger sida.
  3. Chrome kanske frågar dig om du vill lägga till tillägget. Klicka på Lägg till tillägg.

Knappen Lägg till tillägg finns i det nedre högra hörnet av popup-fönstret.
  4. Då får du ett meddelande från NordVPN om att tillägget har lagts till.

Meddelande om att NordVPN-tillägget har lagts till i Chrome

5. När installationen är klar kommer NordVPN-logotypen att visas i verktygsfältet i webbläsarens övre högra hörn. Klicka på NordVPN-logotypen så kommer du att uppmanas att antingen logga in eller registrera dig med Nord Account.

Diagram, Teams  Description automatically generated

Använda och anpassa NordVPN Firefox-tillägget

Låt oss titta på hur du kan göra den första anslutningen och justera tilläggsinställningarna så att de passar dina behov.

1. Skyddad status: När du ansluter till en NordVPN-server kommer det här fältet att bekräfta att din anslutning har lyckats genom att visa statusen Skyddad.
  2. Snabbanslutning: det snabbaste sättet att börja använda NordVPN-tillägget. När du har tryckt på Snabbanslutning blir du omedelbart ansluten till en NordVPN-server.
  3. Sök efter ett specifikt land: medan alternativet Snabbanslutning bestämmer en serverplats åt dig, kan du med det här alternativet specificera NordVPN-serverns land.
  4. Menyinställningar: här hittar du ytterligare funktioner, såsom möjligheten att blockera WebRTC, aktivera Threat Protection Lite och hantera vilka webbplatser som ska undvika anslutning via NordVPN-tillägget genom att använda split tunneling.
  5. Supporthjälp: Mer information om tillägget och livechatt med en agent finns här.
  6. Anslutningsinställningar: Du kan aktivera automatisk anslutning för att bli ansluten automatiskt varje gång du öppnar din webbläsare eller välja funktionen Split-Tunneling.

Tips: Glöm inte att använda ett starkt lösenord på ditt NordVPN-konto, då det hjälper dig att undvika credential stuffing-attacker och kommer att hålla ditt konto säkert.

Eftersom det inte är en lätt uppgift att generera och komma ihåg starka och säkra lösenord rekommenderar vi att du laddar ner en kostnadsfri lösenordshanterare såsom NordPass. Den genererar automatiskt starka lösenord åt dig och lagrar dem säkert, vilket sparar tid eftersom du slipper återställa dem i framtiden. NordPass erbjuder också ett Chrome-tillägg.