Vad är Keychain?

Keychain Access är den inbyggda macOS-appen för lösenordshantering. Den lagrar dina lösenord och din kontoinformation så att du har färre lösenord att komma ihåg och hantera.

När du öppnar en webbplats, ett e-postkonto, en nätverksserver eller ett annat lösenordsskyddat objekt erbjuder sig Keychain Access att komma ihåg eller spara lösenordet. Om du väljer att spara lösenordet sparas det i din nyckelring så att du inte behöver komma ihåg eller skriva ditt lösenord varje gång.

NordVPN-appen lagrar ditt kontolösenord i nyckelringen för säkerhet och bekvämlighet. Varje gång du ansluter får vår app åtkomst till nyckelringen för ditt lösenord, och du kan uppmanas att ange lösenordet till din nyckelring. Nyckelringens lösenord matchar vanligtvis lösenordet till din enhet, såvida du inte har ändrat det.

Det kan finnas några olika varianter av det här popup-fönstret när du använder NordVPN-appen. Om Keychain-fönstret är blockerat kan du ange ditt Mac-användarlösenord och välja "Tillåt alltid". Gör det upp till 5 gånger när popup-fönstret visas igen.

Om nyckelringsfönstret för Nordlynx (Nordlynxtelio) dyker upp efter att du har angett lösenordet kan du prova att växla till anslutningsprotokollet Open VPN (TCP) eller Open VPN (UDP) enligt beskrivningen i den här guiden och ansluta igen.

Om alternativet Tillåt alltid inte hjälper och popup-fönstret inte försvinner kan du försöka med följande:

1. Öppna Keychain Access. (Öppna macOS Launchpad och ange "Keychain Access" i sökfältet).
  2. Välj "Logga in" (övre vänstra hörnet) i Keychain-fönstret och högerklicka på det.
  3. Klicka på "Lås nyckelring "Logga in".
  4. Prova sedan att låsa upp den.
  5. Du kan behöva ange ditt Mac-inloggningslösenord efter det.
  6. Prova att ansluta till våra servrar på nytt.

Om du inte kan göra några ändringar på det föreslagna sättet följer du de här stegen:

1. Öppna Terminal (Finder Applikationer -> Verktyg -> Terminal eller cmd+mellanslag).
  2. Kör detta enradskommando för att låsa nyckelringen:

security lock-keychain

3. Kör detta enradskommando för att låsa upp nyckelringen:

security unlock-keychain

Du kommer att behöva ange ditt Mac-användarlösenord. Tänk på att det kommer att döljas när du anger det. När du har angett lösenordet trycker du på returknappen.