Felsökning av anslutningsproblem i macOS

Det finns flera anledningar till varför du kan ha problem med att ansluta till NordVPN på din macOS-enhet. Dessa inkluderar problem med din kontostatus eller appkonfiguration. Här är hur du kan felsöka din anslutning på macOS:

1. Kontrollera först om det finns några problem med ditt konto.
  2. För det andra kan du försöka byta till TCP-anslutningsprotokollet. Så här gör du:
    1. Klicka på inställningsknappen längst ner till vänster i appen.

2. Välj fliken Allmänt. Under VPN-protokoll väljer du protokollet OpenVPN (TCP).

3. Om det inte hjälper kan du försöka ändra dina DNS-servrar till Cloudflare DNS (1.1.1.1.1 och 1.0.0.1) (Observera: dessa DNS-servrar tillhandahålls inte av NordVPN, så de bör användas efter eget gottfinnande).
    4. Försök dessutom att använda Obfuscated Servers. Du kan hitta Obfuscated Servers under avsnittet Specialty Servers efter att du har bytt till TCP-protokollet.
    5. Om en popup-fönsterruta för nyckelring visas skriver du in ditt systemlösenord för att ansluta.

Om den inte försvinner efter att du har klickat på "Allow" eller om knappen "Always allow" inte ens går att klicka på, följ den här guiden för att låsa upp nyckelknippan.