Så här konfigurerar du en manuell anslutning på Windows

OpenVPN GUI-applikationen är ett alternativt sätt att ansluta till NordVPN-servrar på din Windows-dator. Om du föredrar manuell anslutning och att mixtra med programvara med öppen källkod är detta ett bra sätt att ansluta till NordVPN. Med det sagt saknar den de ytterligare funktioner som finns i NordVPN native app för Window 7 och 8.1 eller inbyggd app för Windows 10 och 11 men använder fortfarande samma VPN-protokoll – OpenVPN. Det är också lite mer komplicerat att konfigurera, så här är instruktioner som guidar dig genom processen.

1. Ladda ner OpenVPN GUI-applikationen.

Obs: Se till att välja programversion i enlighet med din Windows-enhetsversion:

För Windows 64-bitars;
För Windows ARM64;
För Windows 32-bitars.

2. Öppna installationsfilen och följ instruktionerna i installationsguiden.

3. När applikationen är installerad laddar du ner NordVPN-serverns konfigurationsfiler, eftersom OpenVPN-appen använder dem för att ansluta till specifika NordVPN-servrar. Ladda ner konfigurationsfilerna här.

4. När du följer länken ser du även servern som rekommenderas för bästa möjliga upplevelse. Klicka på Visa tillgängliga protokoll under den föreslagna servern för att se de olika protokollalternativen.

I listan över tillgängliga alternativ klickar du på länken Ladda ner konfiguration bredvid OpenVPN TCP eller OpenVPN UDP.

5. Gå till mappen dit du laddade ner konfigurationsfilerna. Klicka och dra för att välja de OpenVPN-konfigurationer du precis har laddat ner, högerklicka på dem och välj Kopiera.

6. Du måste extrahera konfigurationsfilerna till denna katalog:

C:\Program Files\OpenVPN\config\

6.1. För att snabbt hitta mappen OpenVPN\config\ högerklickar du på OpenVPN GUI-genvägen på skrivbordet och väljer Öppna filplats.

6.2. När du är där klickar du på den överordnade OpenVPN-mappen i adressfältet .

Öppna konfigurationsmappen.

6.3 Klistra in de kopierade konfigurationsfilerna i mappen genom att högerklicka var som helst i mappen och välja Klistra in:

Klicka på Fortsätt för att tillåta att filerna extraheras till mappen:

Obs: om du använder Windows 10 ska du lägga till en extra rad i konfigurationsfilerna för att förhindra eventuella DNS-läckor:

För att göra det öppnar du den nedladdade .ovpn-konfigurationsfilen med valfri textredigerare och klistrar in denna rad:

block-outside-dns

Glöm inte att spara filen innan du går vidare till nästa steg i den här handledningen.

7. Nu när konfigurationsfilerna finns i rätt mapp för att programmet ska kunna upptäcka dem öppnar du OpenVPN GUI-appen genom att dubbelklicka på genvägen på skrivbordet.

8. Tillåt att appen gör ändringar på din enhet, eftersom de är nödvändiga för en VPN-anslutning.

9. Applikationen kommer att börja köras i systemfältet, som är meddelandefältet bredvid klockan:

Den kan också finnas i det dolda systemfältet:

10. Högerklicka på programikonen,håll muspekaren över en av servrarna och klicka på Anslut.

11. Ange ditt användarnamn och lösenord för NordVPN-tjänsten och klicka på OK.

Du hittar dina användaruppgifter för NordVPN-tjänsten (användarnamn och lösenord för tjänsten) i Nord Account kontrollpanelen. Kopiera inloggningsuppgifterna med hjälp av knappen Kopiera till höger.

12. Om några sekunder kommer programmet att ansluta och dess fönster försvinner. Ikonen i systemfältet blir grön och visar din anslutningsstatus när du håller muspekaren över den:

Det är allt! Du bör vara ansluten nu. För att koppla från högerklickar du på programikonen,håller muspekaren över servern och klickar på Koppla från (Disconnect).