Felsökning av anslutningsproblem i Windows

Du kan ha problem med att ansluta till NordVPN på din Windows-dator av flera anledningar, inklusive problem med din kontostatus, dina nätverksinställningar, adaptrar eller din appkonfiguration.

Följ dessa instruktioner för att felsöka dina anslutningsproblem. Kontrollera om du kan ansluta till NordVPN-servrar efter varje steg.

Problem med konfigurationen av NordVPN-appen

• Om det inte hjälper så återställer du appen:
  1. Klicka på Inställningar (kugghjulsikonen) i det nedre vänstra hörnet.
  2. Klicka på Allmänt.
  3. Bläddra ner tills du ser avsnittet Diagnostik och klicka på Kör diagnostik.
  4. Ett nytt fönster öppnas. Välj Återställ app.

Problem med Windows-operativsystemet

Problemet kan ligga i konfigurationen av ditt Windows-operativsystem, dess applikationer och nätverk. Kolla in vår artikel om vanliga problem med NordVPN-appen på Windows.

Felmeddelandet FATAL: Blocking DNS failed

Om du får felmeddelandet FATAL: Blocking DNS failed:

• Installera om drivrutinerna för NordVPN TAP:
    1. Gå till Kontrollpanelen > Lägg till eller ta bort program
    2. Leta upp NordVPN-nätverket TAP och radera det.
    3. Ladda ner och installera drivrutinerna för TAP.
    4. Prova att ansluta igen.

• Försök med följande steg om problemet kvarstår:
    1. Gå till Nätverks- och delningscenter.
    2. Välj Ändra inställningar för nätverkskort.
    3. Högerklicka på TAP-NordVPN Windows Adapter och välj Egenskaper.
    4. Välj TCP/IPv4 och klicka på Egenskaper.
    5. Klicka på fliken Avancerat, avmarkera Automatisk och ställ in Gränssnittsmätvärde till 1.