Så här installerar du VPN på en Asus-router

Obs:

• För en smidig upplevelse måste din router köra OpenVPN 2.4.x. Så här kontrollerar du OpenVPN-versionen. Om du har en nyare Asus WRT-firmware kan du läsa den här guiden om hur du ansluter till ett VPN.
  • ASUS RT-AC66U (ej B1) och RT-N66U-routrar stöds inte av NordVPN-tjänsten.

Så här installerar du en OpenVPN-anslutning med NordVPN på din Asus-router:

1. Logga in till kontrollpanelen för din Asus VPN-router genom att skriva 192.168.1.1 i adressfältet i din webbläsare. Om den angivna IP-adressen inte fungerar kan du prova 192.168.50.1 istället. Alternativt kan du skriva router.asus.com eller asusrouter.com istället för IP-adressen i adressfältet. Ett fönster visas som ber dig ange ditt användarnamn och lösenord. Om du inte har ändrat dina inloggningsuppgifter är användarnamnet som standard admin och lösenordet är som standard admin (eller inget lösenord).

Finding your Asus router's control panel.
  2. När du har loggat in till Kontrollpanelen väljer du VPN i menyn till vänster.

Select "VPN" in your Asus router control panel.
  3. Klicka på fliken VPN-klient (VPN Client) högst upp på sidan.

Open the Asus router VPN client.
  4. Klicka på Lägg till profil (Add profile) längst ner på sidan.

Adding a VPN profile.
  5. I popup-fönstret väljer du fliken OpenVPN och fyller i fälten:

Beskrivning (Description): döp anslutningen till vad du vill.
    Användarnamn (Username): ditt användarnamn för NordVPN.
    Lösenord (Password): ditt lösenord för NordVPN.
    Automatisk återanslutning (Auto reconnection): Ja.

Filling in your NordVPN credentials

Du hittar dina inloggningsuppgifter till NordVPN (användarnamn och lösenord) i kontrollpanelen för ditt Nord-Account:
    1. Klicka på Konfigurera NordVPN manuellt (Set up NordVPN manually).

2. Du kommer att få en verifieringskod till den e-postadress du använder för NordVPN-tjänster. Skriv in koden.

3. Kopiera inloggningsuppgifterna genom att klicka på "Kopiera" (Copy) till höger.

6. Ladda ner konfigurationsfilerna för OpenVPN-klienten. Vi föreslår att du använder vårt verktyg för att välja server.

Downloading OpenVPN client configuration files
  7. När du har hämtat filerna går du tillbaka till kontrollpanelen för din router och klickar på Välj fil (Choose File) i popup-fönstret.

Uploading a configuration to your Asus router
  8. Navigera fram till konfigurationsfilen du just har hämtat och klicka på Öppna (Open).

Find the file and open it
  9. Klicka på Ladda upp (Upload). Du bör se meddelandet Klart! (Complete!) när filen har laddats upp.

Completing the Asus router configuration upload process
  10. Lämna rutan "Importera CA-filen eller redigera .ovpn-filen manuellt" (Import the CA file or edit the .ovpn file manually) omarkerad och klicka på OK.

Completing the configuration process
  11. Under fliken VPN-klient (VPN Client) ser du den skapade anslutningen. Klicka på Aktivera (Activate) för att ansluta din router till NordVPN. Observera att du bara kan skapa en OpenVPN-anslutning.

Activating your connection
  12. En blå bock bör visas i kolumnen Anslutningsstatus (Connection Status), vilket indikerar att du nu är ansluten till VPN på din Asus-router.

Checking your status
  13. Din IP-adress och skyddsstatus visas högst upp på nordvpn.com. Se till att uppdatera webbsidan eftersom den kanske laddas från cacheminnet. Om du fortfarande inte ser den ska du rensa webbläsarens cacheminne.

The NordVPN website displaying your connection status

För att koppla från NordVPN klickar du på Avaktivera (Deactivate), som visas i stället för knappen Aktivera (Activate) i kolumnen Anslutning (Connection).

How to disconnect your Asus router VPN connection