Vilken router ska jag använda med NordVPN?

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, koreanska, italienska, nederländskaportugisisk-brasiliansk, koreanskapolskajapansk, kinesiska och tyska.

Om du vill ha en färdig lösning med extra säkerhet och integritet rekommenderar vi att du går till våra partners på FlashRouters. De erbjuder förkonfigurerade VPN-routrar som ger förstklassig säkerhet och prestanda.

Du kan också köpa en router och konfigurera den själv. Dessa routrar rekommenderar vi till hemanvändare utan krav på hög prestanda (upp till 10–40 Mbps med OpenVPN-kryptering): RT-AC66U B1, RT-AC86U, Asus RT-AX3000.

Vi rekommenderar starkt att du skaffar en Asus-router. Även om det finns många olika routrar tillgängliga från andra tillverkare, har de flesta Asus-routrar en inbyggd OpenVPN-klient och kräver inte mycket ansträngning att konfigurera. De flesta andra routrar kräver firmware flashing, vilket kan vara knepigt och fungerar inte på alla plattformar.

Du kan också köpa vilken router som helst som stöder anpassad firmware:

DD-WRT: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
Tomato: https://tomato.groov.pl/?page_id=69
Padavan: https://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/List_of_Padavan_firmware_supported_devices
OpenWRT: https://wiki.openwrt.org/toh/start
Merlin: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Supported-Devices

Om du vill ha en router som ger bästa möjliga prestanda (upp till 60 Mbps med OpenVPN-kryptering) är här några alternativ att överväga:

Asus: RT-AX86U, RT-AX88U (AX6000), RT-AC5300
D-Link (kräver flashing med DD-WRT): DIR-885L, DIR-895L
Linksys (kräver flashing med DD-WRT): EA8500, WRT1900ACS, WRT3200ACM
Netgear (kräver flashing med DD-WRT): R7500, R7800, R8500, R9000