Manuell konfiguration av OpenVPN på Android

OpenVPN Connect-programmet kan användas som ett alternativt sätt att ansluta till NordVPN-servrar på din Android-enhet. Eftersom denna manuella anslutningsmetod är mer komplicerad att konfigurera rekommenderas den för avancerade Android-användare.

1. Ladda först ner konfigurationsfilerna för en server som rekommenderas av vårt verktyg för serverrekommendationer. Klicka på "Visa tillgängliga protokoll" under namnet på den rekommenderade servern för att se konfigurationsfilerna.

2. Ladda ner konfigurationsfilen för det anslutningsprotokoll du vill använda.

TCP erbjuder en stabil anslutning och är lämplig för vanlig webbsurf.
    UDP erbjuder högre hastigheter, vilket gör det bra för streaming, men anslutningen är mindre stabil än för TCP.

3. Om du vill installera OpenVPN på din telefon eller surfplatta ska du först gå till Google Play Store.

4. I sökfältet längst upp på skärmen skriver du "OpenVPN Connect" (utan citattecken). När du hittar appen klickar du på "Installera" för att ladda ner den.

5. För att börja använda OpenVPN på Android startar du OpenVPN Connect från din startskärm eller appmeny. I nästa fönster väljer du "Fil".

6. Ett fönster visas och frågar dig om du tillåter appen att komma åt vissa data på din enhet. Klicka på "Tillåt".

7. Navigera till mappen där du har hämtat konfigurationsfilen för OpenVPN. Den finns vanligtvis i mappen "Nedladdningar".

Välj de filer du vill importera och tryck på "Importera" längst ner.

8. I följande fönster skriver du in den titel som du vill ge till anslutningen och anger dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten. I det övre högra hörnet trycker du på "Lägg till".

Du hittar dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten (användarnamn och lösenord) i kontrollpanelen på ditt Nord-konto. Kopiera inloggningsuppgifterna med knappen "Kopiera" till höger.

9. När du har konfigurerat anslutningen kan du initiera den genom att trycka på knappen bredvid OpenVPN-profilen.

10. Applikationen kommer att be dig om nödvändiga behörigheter för VPN-anslutningen. Klicka på "OK".

11. Tryck på "Fortsätt" i följande uppmaning.

12. Om anslutningen lyckas visas ett fönster som liknar det nedan som visar din anslutningsstatistik, till exempel ditt aktuella dataflöde och anslutningens varaktighet.

Det är allt – njut av integritet och säkerhet på nätet.