Hastighet och bandbredd

NordVPN tillämpar inga hastighets- eller bandbreddsbegränsningar, men att använda ett VPN i sig kan ibland göra din internethastighet något långsammare.

När du är ansluten till ett VPN beror din anslutningshastighet på ett antal faktorer, inklusive den fysiska närheten till servern, dess belastning, din ursprungliga internethastighet, VPN-protokollet du använder med mera. Om du är ansluten till närmaste tillgängliga server via OpenVPN UDP kan du förvänta dig en hastighetsminskning på cirka 30 %. Om det är för långsamt kan du använda NordLynx -protokollet istället, vilket ger mycket bättre hastighet.

Om du upplever problem när du är ansluten till NordVPN ska du först kontrollera din internethastighet utan VPN för att se till att du inte har några underliggande problem med din internetanslutning. Du kan göra det på den här webbplatsen. Om du har bekräftat att den långsammare anslutningen är relaterad till användningen av VPN, tänk på att en något minskad internethastighet är normalt när din trafik går genom en krypterad VPN-tunnel.

Men om anslutningshastigheten är avsevärt långsammare, eller om du märker att prestandan är sämre än den du vanligtvis har med VPN:et, kan du prova följande tips för din enhet: