Förbättra anslutningshastigheten på Windows med NordVPN-appen

Om du upplever långsam anslutningshastighet när du är ansluten till NordVPN på Windows kan du prova följande:

1. Starta om din enhet.
  2. Starta om routern eller modemet. Om din router är konfigurerad med ett VPN och hastigheten är otillräcklig kan du prova att använda VPN enbart på din dator eller telefon.
  3. Om du använder wifi byter du till en trådanslutning.
  4. Anslut till en VPN-server som är geografiskt närmare dig.
  5. Byt till en server med en lägre procentandel av serverbelastningen. Om belastningen är högre än 70 % rekommenderar vi att du använder en annan server.
  6. Öppna menyn Inställningar och gå till fliken Anslut automatiskt. Inaktivera Välj ett VPN-protokoll och server automatiskt och välj NordLynx i fältet VPN-protokoll.
  7. Prova en annan anslutningsmetod/-protokoll för din enhet. Handledningar för olika anslutningsmetoder hittar du här

Internethastigheten kan också påverkas direkt av skicket av både din hårdvara och firmware. Detta är vad vi rekommenderar:

1. Se till att du har de senaste tillgängliga drivrutinerna och programvaran på din dator, inklusive Ethernet-adapter och moderkortsdrivrutiner, BIOS-uppdateringar, router-firmware osv.
  2. Inaktivera din brandvägg tillfälligt för att se om den påverkar din totala internethastighet. Om den gör det, kontrollera dina brandväggsinställningar och ta bort onödiga regler eller överväg att använda annan brandväggsprogramvara.
  3. Stäng alla program som kan överföra data i bakgrunden, t.ex. programvara för nedladdning eller fildelning.
  4. Gamla och ibland till och med nya routrar som tillhandahålls av din internetleverantör använder ofta föråldrad firmware eller är tekniskt dåligt tillverkade. Detta kan direkt påverka din internethastighet, så vi rekommenderar att du investerar i en bättre router.