Förbättra anslutningshastigheten på macOS med NordVPN-appen

Denna artikel finns på engelska, polska, franska, tyska, nederländska, italienska, japanska, koreanska, spanska, portugisiska och brasilianska.

Om du upplever långsam anslutningshastighet när du är ansluten till NordVPN på macOS kan du prova följande:

1. Starta om din enhet.
  2. Om du använder wifi byter du till en trådanslutning.
  3. Anslut till en VPN-server som är geografiskt närmare dig.
  4. Om du använder ett P2P-baserat program (vanligtvis programvara för nedladdning), se till att du är ansluten till en P2P-optimerad server.
  5. Om du använder OpenVPN-appen som hämtats från vår webbplats, öppna appinställningarna och byt från standard-UDP-protokollet till TCP. Om du använder NordVPN:s IKE-app som hämtats från App Store, byt till NordLynx -protokollet.
  6. Prova en annan programversion (NordVPN IKE eller OpenVPN). Du kan ladda ner den här.

Internethastigheten kan också påverkas direkt av skicket av både din hårdvara och firmware. Detta är vad vi rekommenderar:

1. Stäng alla program som kan överföra data i bakgrunden, t.ex. programvara för nedladdning eller fildelning.
  2. Gamla och ibland till och med nya routrar som tillhandahålls av din internetleverantör använder ofta föråldrad firmware eller är tekniskt dåligt tillverkade. Detta kan direkt påverka din internethastighet, så vi rekommenderar att du investerar i en bättre router.