Jag kan inte nå webbplatser när jag är ansluten

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, koreanska, italienska, nederländskaportugisisk-brasilianskpolskajapansk och tyska.

Kan du inte nå vissa webbplatser? Eller kanske en del inte känner igen att du är ansluten till ett annat land? Följ dessa instruktioner för att lösa dina problem. Efter att ha utfört varje steg ska du försöka nå webbplatsen i fråga innan du fortsätter.

1. Försök först att byta mellan några olika servrar. Det här kan vara den snabbaste lösningen.
2. Dessutom kan det hjälpa att byta från UDP till TCP-protokollet i appinställningarna.
3. Rensa cacheminnet i din webbläsare medan du är ansluten till VPN.
4. Om du känner till och litar på webbplatsen du försöker komma åt kan du stänga av CyberSec-funktionen i appinställningarna och försöka igen. Om du kan komma åt webbplatsen med CyberSec avstängt bör du informera våra kundtjänstmedarbetare om det.
5. Ditt antivirusprogram/brandvägg kan blockera åtkomst. Om du misstänker att det kan vara fallet lägger du till undantag för NordVPN.exe och nordvpn-service.exe i Windows i ditt antivirus-/brandväggsprogram.
6. Prova andra anslutningsmetoder, till exempel manuellt OpenVPN eller IKEv2. Olika anslutningsmetoder har olika nätverkskonfigurationer.
7. Om du nyligen har installerat vår app kan du prova att starta om enheten.

Dessutom kan du kolla in vår handledning för VPN-felsökning.

Om du fortfarande upplever det här problemet efter alla dessa steg, kontakta vår kundtjänst för att få hjälp.