Felsökningssteg för streaming

Om du har problem med vissa streamingtjänster när du använder NordVPN ska du följa dessa steg för att lösa dem.

1. Se till att din anslutning inte läcker några data – DNS, IPv6 och WebRTC är de vanligaste läckorna. För att säkerställa att din anslutning är korrekt konfigurerad kontrollerar du om din status är Skyddad på vår webbplats.

Screenshot 2023-10-23 112813.png

Om du är ansluten till en av våra servrar men din status är Oskyddad fortsätter du till nästa steg för att se till att din anslutning är säker.

1. För att stoppa eventuella läckor från din anslutning ska du följa de här handledningarna:
  1. Om problemen kvarstår ska du leta upp din enhet bland instruktionerna nedan och följa instruktionerna. Kontrollera om problemet är löst efter varje steg. Om inte fortsätter du till nästa steg.

För Windows, macOS, Linux och routrar

1. Försök att ansluta till en annan server i regionen där du vill komma åt streamingtjänsten.
  2. Rensa cacheminnet i din webbläsare. Ta reda på hur i den här artikeln: https://nordvpn.com/blog/how-to-clear-your-cache/.
  3. Starta om NordVPN-appen.
  4. Försök att använda en annan webbläsare/inkognitoläge.
  5. Ställ in NordVPN DNS-adresser till 103.86.99.100 och 103.86.96.100 på din enhet.
  6. Starta om din enhet.
  7. Se till att hotskyddet är avstängt.
  8. Försök att lägga till NordVPN-tillägget och få tillgång till streamingen via webbläsaren. Ladda ner tillägget genom att klicka här.

För telefoner eller surfplattor med Android eller iOS

1. Försök att ansluta till en annan server i regionen där du vill komma åt streamingtjänsten.
  2. Om du använder appen för en specifik streamingtjänst tvångsavslutar du den, rensar appens cacheminne och startar om den.
  3. Starta om NordVPN-appen.
  4. Ställ in NordVPN DNS-adresser till 103.86.99.100 och 103.86.96.100 på din enhet.
  5. Starta om din enhet.
  6. Se till att hotskyddet är avstängt.

För Android TV-boxar

1. Försök att ansluta till en annan server i regionen där du vill komma åt streamingtjänsten.
  2. Om du använder appen för en specifik streamingtjänst tvångsavslutar du den, rensar appens cacheminne och startar om den:
    1. Gå till avsnittet Inställningar (Settings) > Konfigurering (Preferences) > Fler inställningar (More settings) > Appar (Apps).
    2. Hitta appen för streamingtjänsten och tryck på den.
    3. Klicka på Tvångsavsluta (Force Stop).
    4. Klicka på Rensa cacheminne (Clear Cache).

3. Starta om NordVPN-appen.
  4. Ställ in NordVPN DNS-adresser till 103.86.99.100 och 103.86.96.100 på din enhet.
  5. Starta om din enhet.

För Amazon Fire TV-enheter

1. Försök att ansluta till en annan server i regionen där du vill komma åt streamingtjänsten.
  2. Om du använder appen för en specifik streamingtjänst tvångsavslutar du den, rensar appens cacheminne och startar om den:
    1. Gå till Inställningar (Settings) > Applikationer (Applications) > Hantera installerade applikationer (Manage Installed Applications).
    2. Hitta appen för streamingtjänsten och tryck på den.
    3. Klicka på Tvångsavsluta (Force Stop).
    4. Klicka på Rensa cacheminne (Clear Cache).

3. Starta om NordVPN-appen.
  4. Starta om din enhet.

Om inget av ovanstående hjälper till att lösa ditt problem kan du kontakta vårt supportteam direkt.

NordVPN-tjänsten får aldrig användas för att kringgå upphovsrättsregler. NordVPN varken uppmuntrar, accepterar eller stöder användningen av tjänsten för sådana ändamål. För mer information kan du läsa NordVPN:s allmänna villkor.