Jak możemy ci pomóc?

Resetowanie preferencji aplikacji w systemie macOS

Ten artykuł jest dostępny w języku angielskimfrancuskimhiszpańskimwłoskimszwedzkim, holenderskimniemieckim, japońskimkoreańskim i brazylijskim portugalskim.

Aby zresetować ustawienia aplikacji NordVPN w systemie macOS, wykonaj następujące kroki:

  1. Zamknij całkowicie aplikację NordVPN, klikając prawym przyciskiem myszy „NordVPN” w oknie i wybierając Zakończ.
  2. Otwórz Terminal naciskając Command + spację i wpisując „terminal” w polu wyszukiwania.
  3. W Terminalu uruchom następujące polecenia:

    defaults delete com.nordvpn.osx-apple (jeśli aplikacja została pobrana z App Store)
    defaults delete com.nordvpn.osx (jeśli aplikacja została pobrana bezpośrednio z naszej strony)
     
  4. Otwórz aplikację NordVPN i sprawdź, czy problem został rozwiązany.

Wskazówka: bezpieczeństwo połączenia VPN zależy też od Twojego hasła do konta. Nie zapomnij użyć silnego hasła na koncie NordVPN, ponieważ pomoże Ci to uniknąć ataków typu credential stuffing attacks (polegających na kradzieży danych uwierzytelniających) i zapewni bezpieczeństwo i ciągłość Twojego połączenia.

Ponieważ generowanie i zapamiętywanie silnych i bezpiecznych haseł nie jest łatwym zadaniem, zalecamy pobranie bezpłatnego menedżera haseł, NordPass. Generuje on dla Ciebie silne hasła i bezpiecznie je przechowuje, dzięki czemu unikniesz czasochłonnego resetowania haseł w przyszłości.

Powiązane artykuły

© Copyright 2022 wszelkie prawa zastrzeżoneSamoobsługa przezBold360