Hva er Keychain?

Keychain Access er en macOS-innebygget passordadministrasjonsapp. Den lagrer passord og kontoinformasjon slik at du har færre passord å huske og administrere.

Når du får tilgang til et nettsted, en e-postkonto, en nettverksserver eller et annet passordbeskyttet element, tilbyr Keychain Access å huske eller lagre passordet. Hvis du velger å lagre passordet, lagres det i nøkkelringen, slik at du ikke trenger å huske eller skrive inn passordet hver gang.

NordVPN-appen lagrer kontopassordet ditt i Keychain for sikkerhet og bekvemmelighet. Hver gang du kobler til, vil appen vår få tilgang til Keychain for passordet ditt, og du kan få en melding om å skrive inn passordet for keychain. Keychain-passordet samsvarer vanligvis med enhetens passord, med mindre du har endret det.

Det kan være noen variasjoner av denne popupen når du bruker NordVPN-appen. Hvis Keychain-popupen er blokkert, kan du skrive inn Mac-brukerpassordet og velge Alltid tillat. Gjør dette opptil 5 ganger når popup-vinduet vises på nytt.

Hvis Nordlynx (Nordlynxtelio) nøkkelring-popup vises etter å ha angitt passordet, prøv å bytte til Open VPN (TCP) eller Open VPN (UDP)-tilkoblingsprotokollen som beskrevet i denne veiledningen og koble til på nytt.

Hvis alternativet Alltid tillat ikke hjelper og popup-vinduet ikke forsvinner, prøv følgende:

1. Åpne Nøkkelring-tilgang. (Åpne macOS Launchpad og skriv inn «Keychain Access» i et søkefelt).
  2. Velg logg inn (øvre venstre hjørne) i Keychain-vinduet og høyreklikk på den.
  3. Klikk Lås Keychain Logg inn.
  4. Prøv deretter å låse den opp.
  5. Du må kanskje oppgi Mac-påloggingspassordet ditt etter det.
  6. Prøv å koble til serverne våre på nytt.

Dersom du ikke kan gjøre endringer på den foreslåtte måten, følger du denne fremgangsmåten:

1. Åpne Terminal (Finder Programmer -> Verktøy -> Terminal eller cmd+mellomrom).
  2. Kjør denne enkeltlinjekommandoen for å låse nøkkelringen:

security lock-keychain

3. Kjør denne enkeltlinjekommandoen for å låse opp nøkkelringen

security unlock-keychain

Du må skrive inn passordet for Mac-brukeren. Vær oppmerksom på at inntastingen blir skjult. Når du har skrevet inn passordet, trykker du på returknappen.