Slik kobler du til NordVPN med IKEv2/IPSec på iOS

Dette er en trinnvis veiledning til hvordan du konfigurerer en tilkobling manuelt på en iOS-enhet (iPhone/iPad) ved hjelp av IKEv2-protokollen.

Merk: IKEv2/IPSec-protokollen støttes ikke lenger på iOS i NordVPN 8.10.1 og nyere appversjoner.

1. Last ned NordVPN IKEv2-sertifikatet til enheten din. Du kan gjøre det ved å åpne denne lenken i Safari: https://downloads.nordcdn.com/certificates/root.der
  2. Dialogboksen for sertifikatinstallasjon vises. Trykk på Installer i hvert trinn:

1 (19).PNG

2 (21).PNG

3. Når sertifikatet er installert, trykker du på Ferdig for å fullføre installasjonen.

3 (19).PNG

3.1. Etter at du har lastet ned sertifikatet kan du i iOS 12.2 og nyere versjoner se et popup-vindu med teksten «Profil lastet ned – se gjennom profilen i Innstillinger-appen hvis du vil installere den».

3.2. I enheten din, gå til Innstillinger > Profil Lastet ned > NordVPN Root CA > Installer > Klarering.

Hvis du ikke ser knappen Profil lastet ned, gå til Innstillinger > Generelt > Profiler. Du bør finne den nedlastede profilen der.

4. Nå må du bestemme hvilken server du vil koble til. Gå til https://nordvpn.com/no/servers/tools/ . Verktøyet velger en server som anbefales for deg. I vårt tilfelle er den anbefalte serveren US #810 med vertsnavnet us810.nordvpn.com. Vi bruker denne serveren som referanse i alle videre trinn.

4 (4).jpg

5. Gå til Innstillinger > Generelt > VPN.

6. Trykk på Legg til VPN-konfigurasjon….

7. Fyll ut boksene som følger:

Type: IKEv2
    Beskrivelse: ethvert foretrukket navn for VPN-tilkoblingen
    Server: vertsnavnet til serveren (se trinn 4)
    Ekstern ID: samme vertsnavn som i serverfeltet
    Lokal ID: la stå tomt
    Brukergodkjenning: brukernavn
    Brukernavn: brukernavnet ditt for NordVPN-tjenesten
    Passord: passordet ditt til NordVPN-tjenesten

Du finner NordVPN-tjenestens påloggingsopplysninger (brukernavn og passord) i Nord Account-dashbordet. Kopier påloggingsopplysningene ved hjelp av Kopier-knappene til høyre.

Proxy: Av

Trykk på Ferdig.

7 (3).PNG

8. For å aktivere VPN må du gå tilbake til enhetsinnstillingene og klikke på vippebryteren ved siden av VPN.