Hva er NordVPN Kill Switch og hvordan fungerer det?

Kill Switch er en funksjon som hjelper deg med å forhindre ubeskyttet tilgang til internett når trafikken din ikke går gjennom en NordVPN-server.

NordVPN-appene bruker noen forskjellige versjoner av Kill Switch:

På Windows:

• PC-versjonen av Kill Switch, som er tilgjengelig i NordVPN-programmene for Windows (App Kill Switch) og Mac (OpenVPN-versjonen), avslutter programmene du angir hvis VPN-tilkoblingen plutselig brytes, og hindrer disse programmene i å sende ubeskyttet trafikk til internett.

• Funksjonen Internet Kill Switch for Windows -programmet deaktiverer systemomfattende Internett-tilgang hvis VPN-tilkoblingen plutselig brytes av eller du kobler fra manuelt. På den måten beskytter den alle appene uten å avslutte dem.

På iOS og macOS:

• Mobilversjonen av Kill Switch for iOS -applikasjonen samt appen IKEv2 for Mac deaktiverer systemomfattende internett-tilgang hvis VPN-tilkoblingen plutselig avbrytes, og beskytter dermed alle appene uten å avslutte dem. Den vil også prøve å koble deg til den siste serveren du var koblet til. Denne funksjonen er aktivert som standard og ikke synlig i appinnstillingene som et separat alternativ.

På Android:

• Kill Switch for Android versjon 8.0 eller nyere fungerer akkurat som en systemomfattende Kill Switch, og blokkerer enhver internett-tilgang når det ikke er noen VPN-tilkobling.

• De fleste enheter (avhengig av ROM) som kjører på Android versjon 7.0 eller nyere, har Always-on VPN-funksjonalitet, som forhindrer lekkasjer hvis VPN-tilkoblingen plutselig faller. For å aktivere den, gå til Innstillinger > Tilkoblinger > Flere tilkoblingsinnstillinger > VPN . Trykk på tannhjulikonet ved siden av NordVPN og aktiver alltid-på-VPN-bryteren.

På Linux:

• NordVPN-klienten for Linux deaktiverer systemomfattende Internett-tilgang hvis VPN-tilkoblingen plutselig avbrytes eller du kobler fra manuelt. Du kan aktivere Kill Switch-funksjonen ved å skrivekommandoen nordvpn set killswitch på. Hvis du vil deaktivere Kill Switch, skriver du kommandoen nordvpn set killswitch off kommandoen. Du kan finne gjeldende status for Kill Switch-funksjonen ved å skrive inn nordvpn-innstillings-kommandoen.

Finn mer informasjon på den dedikerte VPN Kill Switch-funksjonssiden, der vi forklarer hvordan du kan bruke den.

Vil du lære mer?

Sjekk ut NordVPN på YouTube!