Hvilken protokoll skal jeg velge?

Denne artikkelen er tilgjengelig på tysk, italiensk, engelsk, japansk, koreanskspanskdansk, polsk og taiwansk.

NordVPN støtter en rekke sikkerhetsprotokoller for å tilby en VPN-tjeneste. Sikkerhetsnivåene og formålene med disse protokollene er forskjellige, men det er kundenes behov også. Vi oppfordrer deg til å se nærmere på styrkene og svakhetene til hver protokoll. Selv om vi ønsker at du skal kunne velge fritt, føler vi også at det er vår plikt å gi deg råd om hva som kan passe deg best.

1. OpenVPN

OpenVPN er en moden og robust programvare som gjør det mulig for oss å tilby en pålitelig og sikker VPN-tjeneste. Det er en allsidig protokoll som kan brukes på både TCP- og UDP-porter. OpenVPN støtter et stort antall sterke krypteringsalgoritmer og koder: For å sikre beskyttelse av dataene dine, bruker vi AES-256-GCM med en 4096-biters DH-nøkkel. Vi anbefaler det for de mest sikkerhetsbevisste brukerne.

2. IKEv2/IPsec

IKEv2/IPsec øker brukernes sikkerhet og personvern betydelig ved å bruke sterke kryptografiske algoritmer og nøkler. NordVPN bruker NGE (Next Generation Encryption) i IKEv2/IPsec. Kodene som brukes til å generere Fase1-nøkler er AES-256-GCM for kryptering, kombinert med SHA2-384 for å sikre integritet, og kombinert med PFS (Perfect Forward Secrecy) ved hjelp av 3072-biters Diffie-Hellman-nøkler. IPsec sikrer deretter tunnelen mellom klienten og serveren ved hjelp av den sterke AES-256. Protokollen gir brukeren trygghet, stabilitet og hastighet.

3. WireGuard ( NordLynx ) (Anbefales av NordVPN og brukes som standard i de fleste appene våre)

WireGuard er den nyeste og raskeste tunnelprotokollen hele VPN-bransjen snakker om. Den bruker toppmoderne kryptografi som utkonkurrerer de nåværende lederne, OpenVPN og IPSec/IKEv2. Det anses imidlertid fortsatt som eksperimentelt, så VPN-leverandører må se etter nye løsninger ( som NordLynx fra NordVPN ) for å overvinne WireGuards sårbarheter.

Moderne, ekstremt rask og utrolig smidig i sin arkitektur, er WireGuard støttet av grundig akademisk forskning. WireGuard består av bare 4000 linjer med kode, noe som gjør det enkelt å distribuere, revidere og finne feil. For å sette det i perspektiv, kjører OpenVPN på 400 000 linjer med kode, noe som betyr at WireGuard bare utgjør 1% av OpenVPNs massive arkitektur. NordLynx brukes for øyeblikket som standard i NordVPN-apper.

Vil du lære mer?

Sjekk ut NordVPN på YouTube!

Tips: Sikkerheten på VPN-tilkoblingen din avhenger også av kontopassordet ditt. Ikke glem å bruke et sterkt passord på kontoen din, da det vil hjelpe deg med å unngå innloggingsangrep og holde tilkoblingene dine trygge og uavbrutte.

Siden det ikke er en enkel oppgave å generere og huske sterke og sikre passord, anbefaler vi at du laster ned vår gratis passordbehandler — NordPass. Den genererer sikre passord for deg og lagrer dem trygt, slik at du unngår tidkrevende tilbakestillinger av passord i fremtiden.