Hvilken protokoll skal jeg velge?

NordVPN støtter en rekke sikkerhetsprotokoller for å tilby en VPN-tjeneste. Sikkerhetsnivåene og formålene med disse protokollene er forskjellige, men det er kundenes behov også. Vi oppfordrer deg til å se nærmere på styrkene og svakhetene til hver protokoll. Selv om vi ønsker at du skal kunne velge fritt, føler vi også at det er vår plikt å gi deg råd om hva som kan passe deg best.

1. OpenVPN

OpenVPN er en moden og robust programvare som gjør det mulig for oss å tilby en pålitelig og sikker VPN-tjeneste. Det er en allsidig protokoll som kan brukes på både TCP- og UDP-porter. OpenVPN støtter et stort antall sterke krypteringsalgoritmer og koder: For å sikre dataene dine, bruker vi AES-256-GCM med en 4096-biters DH-nøkkel. Vi anbefaler det for de mest sikkerhetsbevisste brukerne.

2. IKEv2/IPsec

IKEv2/IPsec øker brukernes sikkerhet og forbedrer personvernet betydelig ved å bruke sterke kryptografiske algoritmer og nøkler. NordVPN bruker NGE (Next Generation Encryption) i IKEv2/IPsec. Kodene som brukes til å generere Fase1-nøkler er AES-256-GCM for kryptering, kombinert med SHA2-384 for å sikre integritet, og kombinert med PFS (Perfect Forward Secrecy) ved hjelp av 3072-biters Diffie-Hellman-nøkler. IPsec sikrer deretter tunnelen mellom klienten og serveren ved hjelp av den sterke AES-256. Protokollen gir brukeren trygghet, stabilitet og hastighet.

3. WireGuard (NordLynx) (Anbefales av NordVPN og brukes som standard i de fleste appene våre)

WireGuard er den nyeste og raskeste tunnelprotokollen hele VPN-bransjen snakker om. Den bruker toppmoderne kryptografi som utkonkurrerer de nåværende lederne, OpenVPN og IPSec/IKEv2. Det anses imidlertid fortsatt som eksperimentelt, så VPN-leverandører må se etter nye løsninger (som NordLynx fra NordVPN) for å overvinne WireGuards sårbarheter.

WireGuard er basert på grundig akademisk forskning og er moderne, ekstremt rask og har en utrolig smidig arkitektur. WireGuard består av bare 4000 linjer med kode, noe som gjør det enkelt å distribuere, revidere og finne feil. For å sette det i perspektiv, kjører OpenVPN på 400 000 linjer med kode, noe som betyr at WireGuard bare utgjør 1 % av OpenVPNs massive arkitektur. NordLynx brukes for øyeblikket som standard i NordVPN-apper.

Vil du lære mer?

Sjekk ut NordVPN på YouTube!