NordVPN installeren op Windows 7 en 8.1

De native applicatie van NordVPN is de aanbevolen optie om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Windows-pc. We hebben het ontworpen met jouw ervaring in gedachten en bieden gemakkelijke toegang tot functies zoals Dubbele VPN, Onion-servers en de geautomatiseerde Kill Switch. De applicatie maakt standaard gebruik van OpenVPN, een van de beste VPN-protocollen die er zijn.

In deze zelfstudie wordt uitgelegd hoe je de NordVPN-app op je Windows-pc downloadt en installeert, hoe je inlogt en verbinding maakt met onze servers. We geven ook een overzicht van de instellingen.

Inhoudsopgave:

Downloaden en installeren
De applicatie instellen
Kiezen tussen verschillende servers

Applicatie-instellingen

1. Download de NordVPN app door naar https://nordvpn.com/nl/download/ te gaan en op "Download App" te drukken.

2. Ga naar je map Downloads en dubbelklik op het bestand NordVPNSetup.exe.
    3. Een pop-upvenster kan je vragen of je de app toestemming geeft om wijzigingen aan te brengen op je apparaat. Klik op Ja en ga verder met instellen.
      User account control pop-up window asking if you allow the app to make changes to your device.png
    4. Het installatievenster wordt geopend. Klik op Volgende.
      Installer window on win 7 and 8.png

1. Vink de vakjes aan als je snelkoppelingen voor de NordVPN-app wilt op je bureaublad en/of in het Start-menu en klik vervolgens op Installeren.
    choosing shortcuts for the NordVPN app on win 7 and 8.png
  2. Het installatieprogramma gaat verder met het installatieproces. Zodra het is voltooid, wordt gevraagd of je NordVPN meteen wilt starten. Klik op Voltooien om de installatie te voltooien.

The installer for win 7 and 8 (last step).png

NordVPN instellen en gebruiken

NordVPN is heel gemakkelijk te gebruiken op Windows 7 en latere systemen. Volg deze eenvoudige stappen om de app in te stellen en verbinding te maken met een VPN-server.

1. Klik op het NordVPN-logo op je bureaublad en nadat de app is geladen, klik je op Aanmelden om door te gaan.
    NordVPN app on win 7.png
  2. Je browser wordt geopend en laadt de inlogpagina van Nord Account. Voer eerst je gebruikersnaam of e-mailadres in, druk op Doorgaan en voer vervolgens je wachtwoord in.
    NA login page.png
  3. Laten we eens kijken wat je op het hoofdscherm van de NordVPN-app kunt zien. Er is een kaart met alle locaties waar we VPN-servers hebben. je kunt op die blauwe nodes klikken om verbinding te maken met een land of regio. Aan de linkerkant heb je de zijbalk met (1) de zoekbalk, (2) de categorie specialiteitsservers en  (3) de lijst met alle beschikbare landen. Zoals je hieronder zult zien, kan de zoekbalk worden gebruikt om specifieke servers te vinden door de servernaam in te typen, zoals: Verenigde Staten #4672. Onderaan het scherm bevindt zich de (4) knop Snel verbinden die je automatisch verbindt met een server die wordt aanbevolen door ons slimme algoritme. Als je iets aan wilt passen, ga dan naar het instellingenmenu door op (5) het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te drukken.
    NordVPN app_map_on win 7.png
  4. Je kunt dus ook verbinding maken met een server in een specifieke regiodoor op de speld van het land op de kaart te klikken.
    Eenmaal verbonden, wordt de landspeld groen. Ook verandert de verbindingsstatus van "Onbeschermd" in "Beveiligd".

5. Als je nu verbinding wilt maken met een specifieke server, kun je dit doen door naar de zoekbalk te gaan en een categorie, regio of een specifiek servernummer met een hashtag in te voeren (bijv. Verenigde Staten #4672).

searching for a server by its number on NordVPN app (win 7).png

6. Eenmaal verbonden met een server, zie je een wit NordVPN-pictogram in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van je scherm. NordVPN blijft je beschermen, zelfs als je het app-venster sluit.

7. Het kan ook in het verborgen systeemvak staan, dat je kunt openen door op de pijl omhoog te klikken.

8. Klik met de rechtermuisknop op het NordVPN-pictogrampictogram in het systeemvak voor snelle bediening: snel verbinden/verbreken, opnieuw verbinding maken met recente servers, de app openen, of afsluiten.

Kiezen tussen verschillende servers

1. De zijbalk bevat dus Gespecialiseerde servers en een lijst met alle beschikbare landen.

We hebben een apart artikel waarin wordt uitgelegd wat elke specialiteitsservercategorie inhoudt

Door met de muis over de servercategorie of het land te gaan, kun je specifieke instellingen van de verbinding instellen. Je kunt bijvoorbeeld op Gespecialiseerde servers klikken om de categorie te openen, de muisaanwijzer op de P2P-categorie plaatsen en op het menu met drie stippen klikken om een specifieke P2P-server te selecteren. De rest van de specialiteitsservers werken op dezelfde manier.

Om beschikbare specialiteitsservers weer te geven, selecteer je het verbindingsprotocol - OpenVPN. Zie de sectie hieronder voor instructies over hoe je dit moet doen.

Naast de naam van elke server wordt de huidige belasting weergegeven. Hoe meer mensen verbinding maken met dezelfde server, hoe hoger de belasting, wat kan resulteren in een lagere internetsnelheid.
  2. Klik op een server om verbinding te maken.

Algemene instellingen

In het tabblad Instellingen kun je de applicatie naar wens instellen.

• Automatisch starten wanneer Windows startzorgt ervoor dat NordVPN automatisch wordt uitgevoerd wanneer je jouw computer opstart.Standaard ingeschakeld.
  • De app geminimaliseerd opstartentoont het NordVPN-pictogram alleen in het systeemvak van Windows wanneer de computer opstart (in plaats van het hoofdvenster te openen).Standaard ingeschakeld.
  • Meldingen VPN-connectiestatus weergeventoont Windows-meldingentelkens wanneer je verbinding maakt of de verbinding met een server verbreekt. Standaard ingeschakeld.
  • CyberSec: blokkeer advertenties en kwaadaardige websitesbeschermt je tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.
  • Selecteer de app-taal in het vervolgkeuzemenu Taal. Je kunt Engels, Spaans, Frans of Duits selecteren.
  • In de linkerzijbalk, heb je ook toegang tot jouw accountgegevens. De knop Uitloggen staat ook onderaan.

Instellingen voor automatisch verbinden

• Altijd wanneer de app wordt gestart maakt de app automatisch verbinding met een server bij het starten bij gebruik van een ethernet-verbinding of wifi-netwerk. Het is niet van applicatie op vertrouwde wifi-netwerken. Standaard uitgeschakeld.
  • Automatisch verbinden via wifi zorgt ervoor dat de app automatisch verbinding maakt met een server wanneer je verbinding maakt met een netwerk: Onbeveiligde netwerken of AltijdStandaard uitgeschakeld.

Onbeveiligde netwerken: maak automatisch verbinding met een server wanneer je verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Onveilige draadloze netwerken zijn netwerken zonder wachtwoord en/of netwerken met zwakke versleuteling. Het werkt alleen tijdens het verbinden met een nieuw wifi-netwerk of het wisselen van wifi-netwerk. Het is niet van applicatie op een ethernet-verbinding en vertrouwde wifi-netwerken. Met deze instelling kun je de verbinding verbreken nadat je automatisch verbinding heb gemaakt.

Altijd:alleen van applicatieop wifi-netwerken. Zorg ervoor dat de app automatisch verbinding maakt met een server bij gebruik van niet-vertrouwde wifi. Je kunt de verbinding niet verbreken tenzij je jouw huidige wifi vertrouwt of automatisch verbinden uitschakelt.

• Kies automatisch een VPN-protocol en server laat de app automatisch een VPN-protocol en server kiezen Standaard ingeschakeld.
  • VPN-protocol (zichtbaar na het uitschakelen van de optie Kies automatisch een VPN-protocol en server ). UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streaming en downloaden. TCP is betrouwbaarder, maar ook iets langzamer, en wordt meestal gebruikt voor browsen op het web.NordLynx wordt standaard gebruikt.
  • Met Automatisch verbinden met kun je jouw voorkeursland of servertype selecteren, waarmee de app automatisch verbinding zal maken. Je kunt een specifieke stad selecteren nadat je een voorkeursland hebt geselecteerd.
  • Vertrouwde wifi-netwerken schakelt Automatisch verbinden op specifieke wifi-netwerken uit. Je kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor jouw wifi-thuisnetwerk als je het vertrouwt.

BELANGRIJKE OPMERKING: je verliest de internetverbinding als je verbonden bent met een vertrouwd wifi-netwerk met ingeschakelde Internet Kill Switch.
    NordVPN auto-connect settings on win 7.png

Kill Switch

• Internet Kill Switch verbreekt je internetverbinding wanneer je geen verbinding hebt met beveiligde NordVPN-servers. Standaard uitgeschakeld.
  • App Kill Switchsluit bepaalde programma's af als je de VPN-verbinding verliest. Als je bijvoorbeeld Skype aan de lijst toevoegt, zal NordVPN deze sluiten wanneer je de verbinding verbreekt. Omdat het een paar seconden duurt om een beveiligde VPN-server te bereiken, voorkomt dit dat jouw gegevens lekken wanneer je automatisch opnieuw verbinding maakt met internet. Standaard uitgeschakeld.
    NordVPN kill switch settings on win 7.png

Split-tunneling

• Met split-tunneling kun je applicaties uitsluiten van de VPN-verbinding. Met andere woorden, de apps die je selecteert voor split-tunneling, zorgen ervoor dat ze niet worden beïnvloed door NordVPN.
    NordVPN split tunneling settings on win 7.png

Geavanceerde instellingen

• Met Aangepaste DNS kun je een bepaalde DNS-server specificeren voor de NordVPN-applicatie.
  • Met Verborgen servers kun je netwerkbeperkingen, zoals firewalls, omzeilen. Dit wordt aanbevolen voor landen met beperkte netwerktoegang.
  • Onzichtbaarheid op LAN maakt je computer onzichtbaar voor anderen op hetzelfde lokale netwerk (LAN). Houd er rekening mee dat als je dit eenmaal hebt ingeschakeld, je geen verbinding kunt maken met apparaten op hetzelfde LAN, zoals printers. Standaard uitgeschakeld.
  • Diagnostiek voert de NordVPN-diagnosetool uit als je technische problemen ondervindt. Verzamel de diagnostische gegevens en geef het ticket-ID door aan ons ondersteunend personeel voor hulp. Als de diagnosetool je geen ticket-ID geeft, kun je het .zip-bestand naar onze ondersteuningsmedewerkers sturen.

• Mijn account geeft je de informatie over je abonnement, de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen en twee-factorauthenticatie te activeren. Je kunt onze applicatie ook downloaden voor andere besturingssystemen.
    NordVPN my account settings on win 7.png
  • Het onderdeel Verwijs een vriend zal een verwijzingslink genereren die je kunt delen met je familie en vrienden en je krijgt zelf een maand gratis.

• Ontdek hier onze andere producten en lees er hier meer over.