De NordVPN IKEv2-applicatie installeren op macOS

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, ZweedsBraziliaans-PortugeesPools en Koreaans.

Dit artikel helpt je bij het instellen van de NordVPN-applicatie op je Mac en het verbinden met een VPN-server. Deze app maakt gebruik van het betrouwbare en snelle IKEv2 / IPSec VPN-protocol, dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Opmerking: De IKEv2-app is compatibel met macOS 10.12 en latere versies.

Inhoud:

1. Downloaden en installeren
  2. De applicatie instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Voorkeuren

Downloaden en installeren

1. Ga naar de NordVPN IKEv2 app-pagina in de App Store: https://apps.apple.com/us/app/nordvpn-vpn-fast-secure/id905953485#?platform=mac

Of klik op "de App Store-versie van NordVPN downloaden" op onze downloadpagina.

2. Klik op In Mac App Store weergeven.

Nadat u bent doorverwezen naar de Mac App Store preview klik op Bekijk in Mac App Store die knop kunt u vinden naast het NordVPN IKE Logo

3.  Als de App Store opent klikt je op de blauwe Kopen-knop.

Klik op "Get" onder NordVPN IKE Logo

4. Zodra het downloaden is voltooid klik je op de groene App installeren- knop.

Installeer App knop verschijnt nadat de download is voltooid onder NordVPN IKE Logo

De applicatie instellen en gebruiken

1. Open je Launchpad en dubbelklik op het NordVPN IKE- pictogram.

NordVPN IKE applicatie kan worden gevonden in uw Lauchpad

2. Als je een NordVPN-account hebt, klikt je op Log In (Inloggen) in de rechterbovenhoek van het scherm. Ingeval je geen account hebt, klikt u in de rechterbovenhoek van het scherm op Sign In (Aanmelden).

Log in en Sign up opties zijn te vinden in de rechterbovenhoek van de NordVPN IKE applicatie

3. Als je wilt inloggen, voer je je NordVPN-e-mailadres en wachtwoord in en klik je op onderstaande blauwe Log In (Inloggen)-knop.

In het midden van het Log In venster moet u eerst uw E-Mail adres invoeren en daaronder uw Password, onder het password venster vindt u de Log In knop om verder te gaan

Kiezen tussen verschillende servers:

1. De Snel verbinden-knop in de rechterbovenhoek van het scherm verbindt via ons slimme algoritme automatisch met een aanbevolen server.

Een knop voor een snelle verbinding bevindt zich in de rechterbovenhoek van de toepassing

2. Als je voor de eerste keer een verbinding maakt vraagt de neagent toegang tot NordVPN in je Keychain. Voer je Mac-wachtwoord in en klik op Always Allow (Altijd toestaan).

Voer uw Mac beheerderswachtwoord in naast het woord "Wachtwoord" en klik op altijd toestaan onder het wachtwoord aan de rechterkant
  3. In het hoofdscherm van de app zie je onze landenlijst en kaart. Je kunt via de linker zijbalk naar servers bladeren. Je kunt ook verbinding maken met een specifiek land door op de desbetreffende kaartspeld te klikken. Als je verbonden bent, wordt de landspeld groen. Het statuslabel PROTECTED (BESCHERMD) bovenaan het scherm geeft aan dat je met een VPN-server bent verbonden.  Daarnaast izt er naast de knop 'Loskoppelen' een schildpictogram. Als je hierop drukt, worden een paar opties onthuld die verband houden met het pauzeren van de verbinding

Aan de linkerkant van de applicatie kunt u uw favoriete servers, landenlijst en cadeaus vinden, aan de bovenkant van de applicatie kunt u de regio en servernaam vinden waarmee u op dit moment verbonden bent.
  4. Als je verbinding wilt maken met een , klik je op het veld Search... (Zoeken...) in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land in, een categorie of een bepaald servernummer (bijv. US 3612) om te zoeken naar wat je nodig hebt.
    Als je verbinding wilt maken met een specifieke server, klik je op het veld Search... (Zoeken) veld in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land, regio, een categorie of een specifiek servernummer (bijvoorbeeld 2905) in om te vinden wat je nodig hebt.

In de linkerbovenhoek vindt u een zoekbalk waar u een landnaam kunt intypen
    In de linkerbovenhoek vindt u een zoekbalk waar u een plaatsnaam kunt intypen
    In de linkerbovenhoek vindt u een zoekbalk waar u een servernummer kunt intypen
  5. De linkerzijbalk geeft al onze servers, gerangschikt op land en specialiteit weer.

Specialty server bevinden zich aan de linkerkant van de toepassing onder landenlijst

6. Als je de muisaanwijzer op een land in de lijst plaatst, kun je op het drie stippen-menu klikken dat verschijnt om een specifieke regio of server te kiezen om verbinding mee te maken.

Aan de rechterkant vindt u naast de naam van een land een knop met drie punten waarmee u een stad/regio kunt kiezen

U kunt ook alle landservers zien door op de knop met de drie puntjes te klikken

Favorieten beheren

1. Je kunt een server aan je favorieten toevoegen door op het hartsymbool ernaast te klikken. Beweeg in de zijbalk eerst over een land en klik vervolgens op het drie stippen-menu. Klik op Servers en kies je favorieten uit de lijst.

Naast een server aan de rechterkant kan u een hart icoon vinden en uw favoriete server

2. Je favoriete servers verschijnen in hun eigen categorie, genaamd My Favourites (Mijn favorieten). Je kunt er verbinding mee maken zoals met elke andere server.

Uw lijst met favoriete servers vindt u aan de linkerkant van de toepassing

Voorkeuren

Klik op Preferences (Voorkeuren) in de linkerbovenhoek van het app-venster om toegang te krijgen tot de app-voorkeuren.

Een instellingen icoon kan gevonden worden in de linker bovenhoek van de applicatie naast de minimaliseer knopext to minimize button

Met het menu Voorkeuren kun je extra functies beheren, zoals het Auto Connect (Automatisch verbinden) van de app wanneer je bent verbonden met een Wifi-netwerk. Je kunt ook een land specificeren om automatisch mee te verbinden.

Een instellingsvenster wordt weergegeven

Door te kiezen voor de auto-connect instellingen aan de linkerkant van het venster kunt u uw auto-connect instellingen wijzigen

Een derde optie aan de linkerkant van het instellingenmenu heet presents, daar kunt u onze aanbevolen servercombinatie kiezen voor downloads, snelheid of browsen

Presets

Met Presets kun je met één klik op de knop een bepaalde set configuraties laden, waaronder servernummer, type, protocol en meer! Je hebt toegang tot veel applicaties voor deze functie, waaronder, maar niet beperkt tot: direct laden van een streaming dienst of een game, samen met de nodige instellingen om een soepele sessie te ervaren.

Hoe werkt het?

Het begint op de voorkeurenpagina, zoals hierboven afgebeeld. Je een bestaande voorinstelling bewerken of je eigen voorinstelling maken door op Nieuw toevoegen (Add new) te drukken.

Aan alle 3 de server categorieën kunt u uw eigen gewenste servers toevoegen door te klikken op het instellingen icoon naast de categorie aan de rechterkant

In dit geval zullen we het toevoegen van een nieuwe, en het opbouwen van het vanaf nul. Nadat je op Nieuw toevoegen hebt gedrukt (Add new), zie je een menu waarmee je de instellingen selecteren die je wilt gebruiken. In eerste instantie moet je de voorinstelling een naam geven. Vervolgens krijg je een selectie van beschikbare VPN-protocollen te zien. Als je deze wijzigt vanuit de standaardinstelling 'Aanbevolen gebruiken...'  krijg je ook toegang tot het wijzigen van het servertype. Hier kun je een specialiteitsserver (Specialty server) of een gewone als je type instellen.

Om uw eigen server categorie te kiezen kunt u de naam typen onder Present woord en een VPN protocol, een VPN protocol kunt u vinden boven CyberSec functie meer naar rechts

Na het kiezen van een protocol kunt u de gewenste server of een regio kiezen in de vervolgkeuzelijst

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de server van het type dat je selecteert, heb je ook de keuze om een specifiek gebied of servernummer te selecteren.

U kunt een specifieke dienst of stad kiezen in een drop down menu

Ten slotte je ook een webpagina of een app toevoegen aan de voorinstelling. Het zal worden weergegeven onder de vooraf ingestelde naam op het hoofdscherm.

Toevoegen app of link knop kan worden gevonden naast een snelkoppeling aan de rechterkant

Als je op link Toevoegen drukt (Add link), verschijnt er een veld waar je de URL van de website invoegen waartoe je gemakkelijk toegang wilt hebben. Druk na het invoegen van de URL op Enter om deze te registreren.

Onder een snelkoppeling kunt u een websitelink invoeren

Wanneer je klaar bent met het instellen van de configuratie, druk je gewoon op Voorinstelling opslaan (Save Preset) en wordt deze toegevoegd aan het hoofdscherm.

Uw nieuw aangemaakte Present is te vinden aan de linkerkant van het hoofdmenu van de app onder een zoekbalk