Chrome instellen met NordVPN

Dit artikel is beschikbaar Engels, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, Japans en Koreaans.

Als u ook veilig op het web wilt surfen op uw Chrome-apparaat of in uw Chrome-browser, kunt u onze Chrome-extensie gebruiken die uw verkeer beveiligt met HTTPS.

We bieden ook een optie om het RTC-protocol te blokkeren en IP-lekken te voorkomen. Het AdBlocker-alternatief zal u helpen phishing, malware en andere bedreigingen te vermijden. U kunt ook onze Bypass List gebruiken om bepaalde websites uit te sluiten van proxyverkeer.

De opstelling:

1. Haal de uitbreiding hier: Google Chrome Web Store.
  2. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome (Add to Chrome).

3. Chrome kan u vragen of u de extensie wilt toevoegen. Klik op Extensie toevoegen (Add extension).

4. Vervolgens krijgt u een melding dat de extensie met succes is toegevoegd.

5. Het NordVPN-logo verschijnt in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser. U kunt zich aanmelden (1) of registreren (2). Als u zich wilt aanmelden, wordt u doorgestuurd naar uw NordAccount, waar u uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord moet invoeren. U kunt zich ook aanmelden met een Google-account of door een code in te voeren. Als u een nieuwe gebruiker bent, moet u een nieuw NordAccount aanmaken door uw e-mailadres en andere vereiste informatie in te voeren.

6. Nadat u een van de bovenstaande opties hebt gekozen, wordt u doorgestuurd naar het hoofdscherm van de extensie. Daar kunt u een snelle verbinding maken (Quick connect) of zoeken naar een specifiek land (Search for a specific country). U kunt ook de instellingen van de extensie openen door te klikken op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de extensie.

7. Nadat de verbinding met onze server met succes tot stand is gebracht, verschijnt een groen lampje met een landcode in de rechterbovenhoek van het toestel. Om de verbinding met een server te verbreken, drukt u op de toets Verbinding verbreken (Disconnect).

Tip: Vergeet niet om een sterk wachtwoord te gebruiken voor uw NordVPN account, omdat het u zal helpen om credential stuffing aanvallen te voorkomen en uw account veilig zal houden.

Omdat het maken en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden wij u aan een gratis wachtwoordmanager zoals NordPass te downloaden. Het genereert veilige wachtwoorden voor u en slaat ze veilig op, zodat u in de toekomst geen tijd verspilt aan het opnieuw instellen van wachtwoorden. NordPass biedt ook een Chrome-extensie.