Handmatige verbinding instellen met Tunnelblick op macOS

Opmerking: je kunt verbinding maken met versluierde servers met TunnelBlick door de configuratiebestanden voor onze versluierde servers hier te downloaden.

De Tunnelblick-applicatie is een van de alternatieve manieren om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Mac. Dit is een goede optie voor degenen die de voorkeur geven aan een handmatige verbinding en graag sleutelen met open-sourcesoftware. Dat gezegd hebbende, het mist de extra functies van de NordVPN-app , maar gebruikt nog steeds hetzelfde VPN-protocol — OpenVPN. Het is ook een beetje ingewikkelder om op te zetten. Hieronder vind je een gids die je helpt bij het configureren van een handmatige verbinding met Tunnelblick op macOS.

1. Download Tunnelblick, een gratis en gebruiksvriendelijke app voor het beheren van OpenVPN-verbindingen op macOS.
  2. Klik hier om erachter te komen welke server je wordt aanbevolen door ons slimme algoritme.
  3. Klik onder de aanbevolen server op Beschikbare protocollen weergeven. Je ziet downloadlinks voor de OpenVPN-configuratiebestanden. Je hoeft niet zowel UDP als TCP te downloaden — download alleen degene die bij jouw behoeften past. Lees hier meer over de TCP- en UDP-protocollen.

4. Navigeer naar de map Downloads en dubbelklik op het Tunnelblick-installatiebestand dat je zojuist hebt gedownload (het heeft de extensie .dmg).

5. Dubbelklik in het venster dat wordt geopend op het pictogram Tunnelblick.

6. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster waarin je wordt gevraagd of je zeker weet dat je de app wilt openen. Klik op Openen.

7. Je wordt gevraagd je wachtwoord op te geven. Voer het in en klik op OK:

8. Zodra de installatie is voltooid, zie je een pop-upbericht waarin je wordt gevraagd of je Tunnelblick nu wilt starten. (Een gebruikersnaam en wachtwoord van de beheerder zijn vereist om Tunnelblick te beveiligen). Klik op Starten.

Als alternatief kun je op het Tunnelblick-pictogram in de statusbalk klikken en VPN-details selecteren...:

9. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Klik op Doorgaan

10. Er verschijnt nog een melding met instructies over het importeren van configuratiebestanden. Klik op OK.

11. Sleep het eerder gedownloade .ovpn-bestand vanuit je map Downloads naar het tabblad Configuraties in Tunnelblick.

12. Er verschijnt een pop-up waarin je wordt gevraagd of je het configuratieprofiel alleen voor jouw huidige gebruiker of voor alle gebruikers op je Mac wilt installeren. Selecteer de gewenste optie.

Je wordt gevraagd om je Mac-wachtwoord in te voeren.

13. Er verschijnt een waarschuwing. Je kunt het vakje Niet meer waarschuwen hiervoor veilig aanvinken en op OK klikken.

14. Selecteer de server en klik op Verbinden.
  15. Voer je NordVPN-servicegegevens in, markeer het vakje Opslaan in Sleutelhanger en klik op OK.

Je NordVPN-servicegegevens vind je in het dashboard van Nord Account. Kopieer de inloggegevens met de knoppen Kopiëren aan de rechterkant.

16. Zo simpel is het! Je bent nu verbonden met een VPN. Om de verbinding te verbreken, klik je op het Tunnelblick-pictogram in je statusbalk en selecteer je Verbinding verbreken in het vervolgkeuzemenu.