Verbinding maken met NordVPN met IKEv2/IPSec op macOS

De IKEv2/IPSec-verbindingsmethode is een van de alternatieve manieren om verbinding te maken met NordVPN-servers op je macOS. Deze verbindingsmethode geniet de voorkeur van zowel privacyliefhebbers als Apple zelf, aangezien het IKEv2/IPSec-beveiligingsprotocol momenteel een van de meest geavanceerde op de markt is. Dat gezegd hebbende, deze handmatige installatie mist de extra functies van de native NordVPN-app en is een beetje gecompliceerder om in te stellen. Je kunt ook de IKEv2-applicatie gebruiken, die je kunt downloaden vanuit de App Store.

Als je de nieuwste macOS Ventura-versie gebruikt, volg je de handleiding hier.

Handmatige verbinding instellen

1. Download eerst het NordVPN IKEv2-certificaat naar je macOS. De eenvoudigste manier is om op deze link te klikken op je macOS-apparaat.|

Na het downloaden open je het certificaatbestand in de map Downloads.

2. Het venster Certificaten toevoegen verschijnt. Klik op Toevoegen om het certificaat toe te voegen aan de inlogsleutelhanger.

3. Klik met de rechtermuisknop op het NordVPN Root CA-certificaat in de inlogsleutelhanger en selecteer Informatie ophalen.
  1. Stel onder Bij gebruik van dit certificaat de velden IP Security (IPSec) en Extensible Authentication (EAP) in op Altijd vertrouwen. Laat alle andere velden als Nooit vertrouwen. Je moet je Mac-wachtwoord invoeren om deze wijzigingen door te voeren. Zodra je klaar bent, sluit je de sleutelhanger.

2. Klik op het Apple-logo in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Systeemvoorkeuren....

3. Klik in de Systeemvoorkeuren op Netwerk.
  1. Wanneer het netwerkvenster wordt geopend, klik je op het pictogram + in de linkerbenedenhoek (je moet beheerdersrechten hebben).
  1. Er verschijnt een nieuw venster. Selecteer VPN in het vervolgkeuzemenu voor Interface. Voor VPN-type selecteer je IKEv2. Typ in het veld Servicenaam elke gewenste naam. We raden je aan om de service NordVPN (IKEv2) te noemen. Klik op Maken.

1. De instellingen voor de nieuwe VPN-verbinding worden nu weergegeven. Typ in de velden Serveradres en Externe ID de hostnaam van een NordVPN-server.

In deze tutorial hebben we de hostnaam van server NL#37 gebruikt, maar je moet verbinding maken met een server die je wordt voorgesteld op https://nordvpn.com/servers/tools/. Je vindt de hostnaam van de server onder de servertitel.

2. Klik op Authenticatie-instellingen…. Selecteer Gebruikersnaam als verificatiemethode en typ vervolgens je NordVPN-servicegebruikersnaam en -wachtwoord. Klik op OK en vervolgens op Toepassen.

Je vindt je NordVPN-servicegegevens (gebruikersnaam en wachtwoord van de service) in het dashboard van Nord Account. Kopieer de inloggegevens met de knoppen Kopiëren aan de rechterkan.

3. Vink het vakje VPN-status weergeven in de menubalk aan (optioneel), klik op Verbinden en klik vervolgens op Toepassen.

4. Zo simpel is het! Je zou nu verbonden moeten zijn. Als je de optie VPN-status weergeven in de menubalk hebt aangevinkt, kun je verbinding maken met je VPN vanaf de statusbalk.