Wat is Keychain?

Keychain Access is de ingebouwde app voor wachtwoordbeheer van macOS. Het slaat je wachtwoorden en accountgegevens op, zodat je minder wachtwoorden hoeft te onthouden en beheren.

Wanneer je een website, e-mailaccount, netwerkserver of een ander met een wachtwoord beveiligd item opent, biedt Keychain Access je de mogelijkheid het wachtwoord te onthouden of op te slaan. Als je ervoor kiest om het wachtwoord op te slaan, wordt het opgeslagen in je keychain, zodat je niet elke keer je wachtwoord hoeft te onthouden of in te typen.

De NordVPN-app slaat je accountwachtwoord op in de keychain voor veiligheid en gemak. Elke keer als je verbinding maakt, haalt onze app je wachtwoord op uit de keychain en word je mogelijk gevraagd om je keychain-wachtwoord. Het keychain-wachtwoord komt meestal overeen met het wachtwoord van je apparaat, tenzij je het hebt gewijzigd.

Er kunnen een paar varianten van deze pop-up zijn bij het gebruik van de NordVPN-app. Als de keychain-pop-up is geblokkeerd, kun je je Mac-gebruikerswachtwoord invoeren en 'Altijd toestaan' selecteren. Doe dit maximaal 5 keer wanneer de pop-up opnieuw verschijnt.

Als na het invoeren van het wachtwoord de Nordlynx (Nordlynxtelio) keychain-pop-up verschijnt, probeer dan over te schakelen naar het Open VPN (TCP) of Open VPN (UDP) verbindingsprotocol zoals beschreven in deze handleiding en maak opnieuw verbinding.

Als de optie Altijd toestaan niet helpt en de pop-up niet verdwijnt, probeer je het volgende:

1. Open Keychain Access. (Open macOS Launchpad en typ "Keychain Access" in een zoekveld).
  2. Selecteer het item 'login' (linkerbovenhoek) in het venster Keychain en klik er met de rechtermuisknop op.
  3. Klik op "Login keychain vergrendelen".
  4. Probeer het dan te ontgrendelen.
  5. Mogelijk moet je daarna je Mac-inlogwachtwoord invoeren.
  6. Probeer verbinding opnieuw te maken met onze servers.

Als het niet lukt om op deze manier wijzigingen door te voeren, volg je de volgende stappen:

1. Open de Terminal (Finder Apps > Hulpprogramma's -> Terminal of cmd+space).
  2. Voer dit eenregelige commando uit om de sleutelhanger te vergrendelen:

security lock-keychain

3. Voer deze eenregelige opdracht uit om de sleutelhanger te ontgrendelen:

security unlock-keychain

Je moet je Mac-gebruikerswachtwoord invoeren. Houd er rekening mee dat de invoer wordt verborgen. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op de knop Terug.