De configuratie van je besturingssysteem aanpassen

1. Voeg uitzonderingen toe voor NordVPN.exe, nordvpn-service.exe en openvpn-service.exe in je firewall.

Als je de Windows-firewall gebruikt, voeg je de volgende 6 regels toe.

• 3 uitgaande regels: één voor "nordvpn.exe", één voor "nordvpn-service.exe" en één voor "openvpn-nordvpn.exe"
  • 3 inbound rules: one for "nordvpn.exe", one for "nordvpn-service.exe", and one for "openvpn-nordvpn.exe"

Hier is een handleiding voor het beheren van Windows-firewallregels: https://www.digitalcitizen.life/manage-rules-windows-firewall-advanced-security/

Als je andere firewall-software gebruikt, moeten de regels in de applicatie-instellingen te vinden zijn.

2. Voeg uitzonderingen voor NordVPN.exe, nordvpn-service.exe en openvpn-nordvpn.exe toe in je antivirusprogramma. Meestal vind je deze optie in de instellingen van de applicatie.

3. Controleer of je alle nieuwste Windows-updates op je computer hebt geïnstalleerd, aangezien sommige ontbrekende beveiligingsupdates verbindingsproblemen kunnen veroorzaken.

4.Wijzig de geconfigureerde DNS:

• Ga naar Configuratiescherm > Netwerk- en deelcentrum > Adapterinstellingen wijzigen.
  • Een van de LAN-verbindingen heeft een subnaam TAP-NordVPN Windows Adapter v9. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  • Klik in de lijst die verschijnt op Internet Protocol Version 4 en vervolgens op Eigenschappen.
  • Selecteer Gebruik de volgende DNS-adressen en voeg onze DNS-adressen toe: 103.86.96.100 en 103.86.99.100.

5. Flush je netwerkstack:

Voer deze commando's één voor één in in de command prompt van de manager (hier is een zelfstudie over hoe je de command prompt start als manager):

ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
netsh winsock reset
netsh interface ipv4 reset
netsh interface ipv6 reset
netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
netsh int ipv6 reset reset.log

Start je computer opnieuw op en controleer of het probleem aanhoudt.