VPN instellen op ASUS-router

Let op:

Een OpenVPN-verbinding instellen met NordVPN op je ASUS-router:

1. Log in op het configuratiescherm van je ASUS VPN-router door 192.168.1.1 in de adresbalk van je browser te typen. Werkt het opgegeven IP-adres niet, probeer dan 192.168.50.1. Je kunt ook router.asus.com of asusrouter.com proberen in plaats van het IP-adres in de adresbalk te typen. Er verschijnt een venster waarin om je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt. Tenzij je je inloggegevens hebt gewijzigd, is de standaardgebruikersnaam admin en het standaardwachtwoord admin (of geen wachtwoord).

Finding your Asus router's control panel.
  2. Nadat je bent ingelogd op het configuratiescherm, selecteer je VPN (VPN) in het menu aan de linkerkant.
    Select "VPN" in your Asus router control panel.
  3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad VPN Client (VPN Client).

Open the Asus router VPN client.
  4. Klik onder aan de pagina op de knop Profiel toevoegen (Add profile).

Adding a VPN profile.
  5. Selecteer in het pop-upvenster het tabbladOpenVPN en vul de volgende velden in:

Beschrijving: geef de verbinding een naam die je wilt.
    Gebruikersnaam: je NordVPN-gebruikersnaam.
    Wachtwoord: je NordVPN-wachtwoord.
    Automatisch opnieuw verbinden: ja.

Filling in your NordVPN credentials

Je vindt je NordVPN-gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in het Nord Account-dashboard:
    1. Klik op NordVPN handmatig instellen (Set up NordVPN manually).

2. Je ontvangt een verificatiecode in de e-mail die je voor NordVPN gebruikt. Voer de code in.

3. Kopieer de inloggegevens met de knop Kopiëren (Copy) aan de rechterkant.

6. Download de configuratiebestanden van de OpenVPN-client. We raden aan om onze serverkiezer te gebruiken.

Downloading OpenVPN client configuration files
  7. Nadat je de bestanden hebt gedownload, ga je terug naar het configuratiescherm van je router en klik je in het pop-upvenster op Bestand kiezen (Choose file).

Uploading a configuration to your Asus router
  8. Ga naar het zojuist gedownloade configuratiebestand en klik op Openen (Open).

Find the file and open it
  9. Klik op Uploaden (Upload). Je zou het bericht Voltooid moeten krijgen wanneer het bestand is geüpload.

Completing the Asus router configuration upload process
  10. Schakel het selectievakje 'Het CA-bestand importeren of het .ovpn-bestand handmatig bewerken' uit en klik op OK.

Completing the configuration process
  11. Op het tabblad VPN Client zie je de gemaakte verbinding. Klik op Activeren (Activate) om je router te verbinden met NordVPN. Houd er rekening mee dat je slechts één OpenVPN-verbinding kunt maken.

Activating your connection
  12. Er moet een blauw vinkje verschijnen in de kolom Verbindingsstatus, wat betekent dat je nu bent verbonden met de VPN op de ASUS-router.

Checking your status
  13. Je IP-adres en beschermingsstatus staan bovenaan de nordvpn.com-pagina. Vernieuw deze webpagina, omdat deze mogelijk vanuit de cache wordt geladen. Als je de informatie nog steeds niet ziet, wis dan de browsercache.

The NordVPN website displaying your connection status

Om de verbinding met NordVPN te verbreken, klik je op de knop Deactiveren (Deactivate). Deze verschijnt in plaats van de knop Activeren in de kolom Verbinding.

How to disconnect your Asus router VPN connection