Welke router moet ik gebruiken met NordVPN?

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Japans, Chinees, Pools, Braziliaans-PortugeesZweeds en Koreaans.

Als je een kant-en-klare oplossing wilt met extra veiligheid en privacy, ga dan naar onze partners bij FlashRouters. Ze bieden vooraf geconfigureerde VPN-routers die eersteklas beveiliging en prestaties leveren.

Je kunt ook een router kopen en deze zelf configureren. Dit zijn de routers die we thuisgebruikers zonder hoge prestatievereisten aanbevelen (tot 10-40 Mbps met OpenVPN-codering): RT-AC66U B1, RT-AC86U, Asus RT-AX3000.

We raden ten zeerste aan om een router van Asus te kopen. Hoewel er veel verschillende routers beschikbaar zijn van andere fabrikanten, hebben de meeste routers van Asus een ingebouwde OpenVPN-client en vereisen ze weinig inspanning om in te stellen. De meeste andere routers vereisen het flashen van de firmware, wat lastig kan zijn en niet op alle platforms werkt.

Je kunt ook elke router kopen die aangepaste firmware ondersteunt:

DD-WRT: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
Tomato: https://tomato.groov.pl/?page_id=69
Padavan: https://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/List_of_Padavan_firmware_supported_devices
OpenWRT: https://wiki.openwrt.org/toh/start
Merlin: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Supported-Devices

Als je een router wilt die de best mogelijke prestaties levert (tot 60 Mbps met OpenVPN-codering), zijn hier een paar opties om te overwegen:

Asus: RT-AX86U, RT-AX88U (AX6000), RT-AC5300
D-Link (vereist flashen met DD-WRT): DIR-885L, DIR-895L
Linksys (flashen met DD-WRT): EA8500, WRT1900ACS, WRT3200ACM
Netgear (flashen met DD-WRT): R7500, R7800, R8500, R9000