Verbinding maken met NordVPN (Linux Network Manager)

Dit artikel is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Japans en Spaans.

1. Download het OpenVPN-configuratiebestandspakket en pak het uit in een map naar keuze.
2. Klik op de netwerkselectieknop in de rechterbovenhoek van het scherm, druk op VPN Uit, en selecteer VPN-instellingen in het vervolgkeuzemenu.

3. Er wordt een configuratievenster geopend. Druk op het + -pictogram naast VPN.

4. Je wordt gevraagd een verbindingstype te kiezen. Selecteer Importeren uit bestand...

5. Je wordt gevraagd een bestand te selecteren dat je wilt importeren. Navigeer naar de map waar je de configuratiebestanden hebt uitgepakt, selecteer een van de bestanden uit de lijst en klik op Openen.

6. Voer in het pop-upvenster je gebruikersnaam en wachtwoord voor NordVPN in. Druk op toevoegen.

Je kunt je NordVPN-inloggegevens vinden in je Nord Account-dashboard. Kopieer de inloggegevens met de knoppen Kopiëren aan de rechterkant.

7. Klik nu op de schakelaar onder het VPN-gedeelte om verbinding te maken met een NordVPN-server. De schakelaar wordt groen zodra er verbinding is.

Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen eenvoudige taak is, raden we aan om een gratis wachtwoordbeheerder te downloaden zoals NordPass. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat ze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het resetten van wachtwoorden.

NordPass biedt native apps voor Windows , macOS, Linux, Android , en iOS, zodat je waar en wanneer je wilt bij je wachtwoorden kunt, zelfs offline.