Hoe kan ik verbinding maken met NordVPN via Linux Terminal?

Dit artikel is beschikbaar Engels, SpaansFrans, DuitsItaliaansJapansPoolsPortuguees-Braziliaans en Koreaans.

Als je instructies zoekt voor het instellen van de NordVPN-applicatie voor Linux, bekijk dan dit artikel.

Houd er rekening mee dat de configuratie-interfaces kunnen variëren, aangezien Linux veel verschillende distributies heeft.

1. Open Terminal (sneltoets: Ctrl + Alt + T).
  2. Schakel IPV6 uit.  Klik hier voor meer informatie
  3. Pasna het uitschakelen van IPV6, installeer je de OpenVPN-client door het volgende in te voeren:

• sudo apt-get install openvpn

Je wordt mogelijk gevraagd je gebruikerswachtwoord in te voeren om jouw identiteit te bevestigen.

4. Navigeer naar de OpenVPN-configuratiemap met het commando:

• cd /etc/openvpn

5. Download de OpenVPN-configuratiebestanden met het commando:

• sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip

Mocht je de foutmelding ERROR: The certificate of `nordvpn.com’ is not trusted., krijgen, installeer je de package ca-certificatesmet het commando:/em>

• sudo apt-get install ca-certificates

6. Als je het package unzip niet hebben geïnstalleerd, download je het door het volgende in te typen:

• sudo apt-get install unzip

7. Pak ovpn.zip uit met het commando:

• sudo unzip ovpn.zip

8. Verwijder de bestanden die je niet meer gebruikt:

• sudo rm ovpn.zip

9. Voer de directory in op de locatie van de serverconfiguraties. Deze mappen hebben de naam ovpn_udp of ovpn_tcp:

• cd /etc/openvpn/ovpn_udp/
    • cd /etc/openvpn/ovpn_tcp/

10. Voer de volgende opdracht in om de lijst met alle beschikbare servers te zien:

• ls -al

11. Kies een server om verbinding mee te maken.

Voor deze tutorial hebben we us2957.nordvpn.com gebruikt, maar je moet verbinding maken met de server die je wordt geadviseerd op https://nordvpn.com/servers/tools/. Je vindt de hostnaam van de server onder de servertitel.

Server plukgereedschap
  12. Start OpenVPN met een gekozen configuratie door in te voeren:

• sudo openvpn [file name]
    • sudo openvpn us2957.nordvpn.com.udp.ovpn
    • sudo openvpn /etc/openvpn/ovpn_udp/us2957.nordvpn.com.udp.ovpn

13. OpenVPN zal je om jouw inloggegevens vragen. Voer jouw NordVPN-accountgegevens in.

Je kunt jouw NordVPN-accountgegevens vinden in het Nord Account dashboard. Kopieer de inloggegevens met de knoppen Kopiëren aan de rechterkant.

Nord Account pagina

Tip: de veiligheid van jouw VPN-verbinding hangt ook af van je accountwachtwoord. Vergeet niet een sterk wachtwoord voor je account te gebruiken, aangezien dit je zal helpen om credential stuffing-aanvallen te voorkomen en te zorgen voor veilige en ononderbroken verbindingen.

Aangezien het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we je onze gratis wachtwoordbeheerder NordPass aan. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het opnieuw instellen van wachtwoorden.

14. Je hebt succesvol verbinding gemaakt met VPN. Om de verbinding te verbreken, open je Terminal en druk je op Ctrl + C op je toetsenbord.