Installatie van NordVPN op Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS & Linux Mint

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits en Koreaans.

De NordVPN-native-applicatie is de aanbevolen route om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Linux-apparaat. We hebben het met jouw ervaring in gedachten ontworpen en het geeft je makkelijk toegang tot functies zoals CyberSec, Autoconnect en de automatische Kill Switch.

Deze tutorial legt uit hoe je de NordVPN-app downloadt, installeert, inlogt en verbinding maakt met onze servers. De verschillende instellingen worden ook uitgelegd.

De app downloaden.

1. Download de NordVPN Linux-client door de terminal te openen, de opdracht hieronder te schrijven en instructies op het scherm te volgen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Opmerking: Als u niet beschikt over een krul pakket, blijkt uit het feit dat het bovenstaande niet werkt, u ook gebruik maken van deze opdracht:
sh < (wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

2. Log in op je NordVPN-account:

nordvpn login

3. Maak verbinding met een NordVPN-server:

nordvpn connect

Instellingen

Om de instellingen van de NordVPN-cliënt te zien, typ je de opdracht nordvpn in een terminal.

Hieronder staat de lijst met beschikbare opdrachten:

nordvpn login - Inloggen.
nordvpn connect of nordvpn c - Verbinding maken met VPN. Voor verbinding met een specifieke server gebruik je nordvpn connect <country_code server_number> (bijv. nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect of nordvpn d - VPN-verbinding verbreken.

nordvpn set of nordvpn s - Een configuratie instellen. Mogelijkheden:
nordvpn set cybersec on of offCyberSec aan- of uitzetten.
nordvpn set killswitch on of offKill Switch aan- of uitzetten.
nordvpn set autoconnect on of off - Autoconnect aan- of uitzetten. Om een automatische verbinding met een specifieke server in te stellen gebruik je nordvpn set autoconnect on country_code+server_number.

nordvpn connect US -g double_vpn - Verbinden Sie sich mit einem Double VPN-Server, bei dem der erste Hop ein bestimmtes Land ist

nordvpn connect P2P - verbinden Sie sich mit einem P2P-Server.
nordvpn connect The_Americas - verbinden Sie sich mit Servern in Nord- und Südamerika.
nordvpn connect Dedicated_IP - verbinden Sie mit einem dedizierten IP-Server. ...

Bijvoorbeeld: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 - Aangepaste DNS instellen (je kunt het instellen als een enkele DNS of als twee, zoals in deze opdracht te zien is).
nordvpn set protocol udp of tcp - Wisselen tussen UDP- en TCP-protocols
nordvpn set obfuscate on of off - Gecodeerde servers aan- of uitzetten.

nordvpn whitelist add port 22 - Open inkomende poort 22 (het poortnummer kan veranderd worden).
nordvpn whitelist remove port 22 - Verwijder de regel die met de bovenstaande opdracht toegevoegd is.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 - Voeg een regel toe om jouw specifieke subnet te whitelisten.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16  - Verwijder een regel om jouw specifieke subnet te whitelisten.

nordvpn settings - Bekijk de huidige instellingen.
nordvpn status - Bekijk de verbindingsstatus.
nordvpn countries - Bekijk het landenoverzicht.
nordvpn cities - Bekijk het stedenoverzicht. B.v.: nordvpn cities united_states
nordvpn groups - Bekijk een lijst met beschikbare servergroepen.
nordvpn logout - Uitloggen.
nordvpn help of nordvpn h - Bekijk de lijst met opdrachten of helpinformatie voor een bepaalde opdracht.

De volledige lijst met opdrachten is te zien door de opdracht man nordvpn in een terminal te gebruiken.