Installatie van NordVPN op Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS & Linux Mint

De native applicatie van NordVPN is de aanbevolen optie om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Linux-apparaat. Deze app is gebruiksvriendelijk en geeft eenvoudig toegang tot functies zoals Threat Protection, Automatisch verbinden en de geautomatiseerde Kill Switch.

Volg de onderstaande stappen om de NordVPN-applicatie voor Linux te gebruiken.

Installatie

1. Download de NordVPN Linux-client door de terminal te openen, het onderstaande commando te typen en eventuele instructies op het scherm op te volgen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Opmerking: als je geen curl-pakket hebt (dan werkt bovenstaand commando niet), kun je ook dit commando gebruiken:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Als je daarnaast de volgende foutmelding krijgt: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, moet je dit commando invoeren: sudo usermod -aG nordvpn $USER. Start vervolgens je apparaat opnieuw op.

1. Inloggen op je NordVPN-account:

nordvpn login

1. Verbinding maken met een NordVPN-server:

nordvpn connect

Instellingen

Typ je het commando nordvpn in de Terminal om naar je NordVPN-clientinstellingen te gaan.

Hier is de lijst met beschikbare commando's:

nordvpn login = inloggen.
nordvpn connect of nordvpn c = verbinden met VPN. Gebruik nordvpn connect < country_code server_number> (bijv. nordvpn connect uk715) om verbinding te maken met een specifieke server.
nordvpn disconnect of nordvpn d = verbinding met VPN verbreken.
nordvpn c double_vpn = maak verbinding met de dichtstbijzijnde Double VPN-server.
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> = verbinding met een specifiek land via Double VPN-servers.
nordvpn connect --group p2p <country_code> = verbinding met een specifiek land via P2P-servers.

nordvpn connect P2P =  verbinding met een P2P-server.
nordvpn connect The_Americas = verbinding met servers in Amerika.
nordvpn connect Dedicated_IP = verbinding met een Dedicated IP-server.

nordvpn set of nordvpn s = stel een configuratieoptie in.
Mogelijke opties:
nordvpn set threatprotectionlite on of off = Threat Protection Lite in- of uitschakelen.
nordvpn set killswitch on of off = Kill Switch in- of uitschakelen.
nordvpn set autoconnect on of off = Automatisch verbinden in- of uitschakelen. Je kunt met nordvpn set autoconnect on country_code+server_number instellen dat je automatisch verbinding maakt met een specifieke server. Voorbeeld: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set notify on of off = meldingen in- of uitschakelen.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 = aangepaste DNS instellen (je kunt een enkele DNS of twee instellen, zoals duidelijk wordt uit dit commando).
nordvpn set protocol udp of tcp = schakel tussen UDP- en TCP-protocollen.
nordvpn set obfuscate on of off = in- of uitschakelen van obfuscated servers.
nordvpn set technology = verbindingstechnologie instellen (OpenVPN of NordLynx).
nordvpn set meshnet on = schakel Meshnet in op je apparaat.
nordvpn set lan-discovery enable of disable = inschakelen/uitschakelen LAN discovery.
nordvpn set lan-discovery --help = krijg meer informatie over LAN discovery.

nordvpn whitelist add port 22 = voeg een regel toe om rechten aan een specifieke inkomende poort te geven. Je kunt meerdere poorten instellen. Zet een spatie tussen hun nummers.
nordvpn whitelist remove port 22 = verwijder de regel voor een specifieke poort.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0/16 = voeg een regel toe om een specifiek subnet toe te staan.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0/16 = verwijder de regel om een specifiek subnet toe te staan.

nordvpn account = accountinformatie raadplegen.
nordvpn register = registreer een nieuwe gebruikersaccount.
nordvpn rate = beoordeel je laatste verbindingskwaliteit (1-5).
nordvpn settings = de huidige instellingen raadplegen.
nordvpn status = de verbindingsstatus raadplegen.
nordvpn countries = de landenlijst.
nordvpn cities = de stedenlijst. Bijvoorbeeld: nordvpn cities united_states
nordvpn groups = een lijst met beschikbare servergroepen.
nordvpn logout = uitloggen.
nordvpn help of nordvpn h = de lijst met beschikbare commando's of hulp voor een specifiek commando.

Met het commando man nordvpn krijg je een uitgebreide uitleg over alle commando's.