Handmatig OpenVPN instellen op Android

De OpenVPN Connect-applicatie kan worden gebruikt als een alternatieve manier om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Android-apparaat. Aangezien deze handmatige verbindingsmethode ingewikkelder is om in te stellen, wordt het aanbevolen voor geavanceerde Android-gebruikers.

1. Download eerst de configuratiebestanden voor een server die wordt aanbevolen door onze tool voor serveraanbevelingen. Klik op “Toon beschikbare protocollen” onder de aanbevolen server hostnaam om de configuratiebestanden te zien.

2. Download het configuratiebestand voor het verbindingsprotocol dat je wilt gebruiken.

TCP biedt een stabiele verbinding en is geschikt voor regelmatig surfen op het web.
    UDP biedt hogere snelheden, waardoor het goed is voor streaming, maar de verbinding is minder stabiel dan die van TCP.

3. Om OpenVPN op je telefoon of tablet te installeren, ga je eerst naar de Google Play Store.

4. Typ in de zoekbalk bovenaan het scherm “OpenVPN Connect” (zonder de aanhalingstekens). Zodra je de app hebt gevonden, klik je op "Installeren" om deze te downloaden.

5. Als je OpenVPN op Android wilt gaan gebruiken, start je OpenVPN Connect vanaf je startscherm of app-menu. Selecteer in het volgende venster “File” (Bestand).

6. Er verschijnt een venster waarin je wordt gevraagd of je de app toegang geeft tot bepaalde gegevens op je apparaat. Klik op “Toestaan”.

7. Navigeer naar de map waarin je het OpenVPN-configuratiebestand hebt gedownload. Het moet standaard in de map "Downloads" staan.

Kies de bestanden die je wilt importeren en druk onderaan op "Import".

8. Typ in het volgende venster een titel voor de verbinding en voer je NordVPN-servicegegevens in. Druk in de rechterbovenhoek op 'Toevoegen'.

Je vindt je NordVPN-servicegegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) via het dashboard van Nord Account. Kopieer de inloggegevens met de knoppen Kopiëren aan de rechterkant.

9. Zodra je de verbinding hebt geconfigureerd, kun je deze starten door op de schakelschakelaar naast het OpenVPN-profiel te tikken.

10. De applicatie zal je om toestemmingen vragen die nodig zijn voor de VPN-verbinding. Klik op "OK".

11. Tik in de volgende prompt op Doorgaan.

12. Als de verbinding succesvol is, zie je een venster dat vergelijkbaar is met het venster hieronder dat je verbindingsstatistieken weergeeft, zoals je huidige gegevensdoorvoer en verbindingsduur.

Dat is het — geniet van privacy en veiligheid online.