Verbeter de snelheid bij gebruik van NordVPN op macOS

Dit artikel is beschikbaar in het PoolsEngels, Duits, FransItaliaansJapansKoreaanseSpaansZweeds en Braziliaans-Portugees.

Als je een lage verbindingssnelheid ervaart terwijl je bent verbonden met NordVPN op macOS, probeer dan het volgende:

1. Start je apparaat opnieuw op.
  2. Als je wifi gebruikt, schakel dan over naar een bekabelde verbinding.
  3. Maak verbinding met een VPN-server die geografisch dichter bij je staat.
  4. Als je een P2P-gebaseerd programma gebruikt (meestal software om te downloaden), zorg er dan voor dat je bent verbonden met een P2P-geoptimaliseerde server.
  5. Als je de OpenVPN-app gebruikt die van onze website is gedownload, open je de app-instellingen en schakel je over van het standaard UDP-protocol naar TCP. Als je de NordVPN Ike-app gebruikt die is gedownload van de App Store, schakel je over naar het NordLynx -protocol.
  6. Probeer een andere applicatieversie (NordVPN IKE of OpenVPN). Deze is hier te downloaden.

De snelheid van het Internet kan ook direct door de conditie van zowel je hardware als firmware worden beïnvloed. Dit is ons advies:

1. Sluit alle applicaties die mogelijk gegevens op de achtergrond overdragen, bijvoorbeeld software voor het downloaden of delen van bestanden.
  2. Oude en soms zelfs nieuwe routers die door je internetprovider aan je worden geleverd, maken vaak gebruik van verouderde firmware of zijn technisch slecht geproduceerd. Dit kan direct van invloed zijn op je internetsnelheid, dus we raden je aan om te investeren in een betere router.