Stappen voor probleemoplossing voor streaming

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Japans en Koreaans.

Als je problemen hebt met bepaalde streamingdiensten tijdens het gebruik van NordVPN, volg dan deze stappen om ze op te lossen.

1. Zorg ervoor dat je verbinding geen gegevens lekt. DNS, IPv6 en WebRTC zijn de meest voorkomende lekken. Om er zeker van te zijn dat je verbinding goed is ingesteld, controleer je of je status op onze website op Beveiligd staat.

U kunt erachter komen of u onbeschermd of beschermd bent door onze website te bezoeken en uw IP te controleren in het midden bovenaan de website

Als je bent verbonden met een van onze servers, maar je status staat op Onbeveiligd, ga je verder met de volgende stappen om ervoor te zorgen dat je verbinding veilig is.

2. Om eventuele lekken van je verbinding te stoppen, volg je deze tutorials:
    • WebRTC-lekpreventie
    • IPv6 uitschakelen

3. Volg de onderstaande stappen voor jouw apparaat, afhankelijk van je apparaat. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, ga je verder met de volgende stap.

Voor Windows, macOS, Linux en routers

1. Wis de cache van je browser. Ontdek in dit artikel hoe je dat moet doen: https://nordvpn.com/blog/how-to-clear-your-cache/.
  2. Start de NordVPN-app opnieuw op.
  3. Stel DNS-adressen van NordVPN in als 103.86.96.100 and 103.86.99.100 op je apparaat.
  4. Start je apparaat opnieuw op.

Voor Android-/iOS-telefoons of -tablets

1. Als je een specifieke streamingdienst-app gebruikt, forceer deze dan tot afsluiten, wis de app-cache en start deze opnieuw op.
  2. Start de NordVPN-app opnieuw op.
  3. Stel DNS-adressen van NordVPN in als 103.86.96.100 en 103.86.99.100 op je apparaat.
  4. Start je apparaat opnieuw op.

Voor Android TV-boxen

1. Als je een specifieke streamingdienst-app gebruikt, forceer deze dan tot afsluiten, wis de app-cache en start deze opnieuw op:
    1. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Meer instellingen > Apps.
    2. Zoek de streamingdienst-app en druk erop.
    3. Klik op de knop Forceer stoppen.
    4. 4. Klik op de Cache wissen -knop.

2. Start de NordVPN-app opnieuw op.
  3. Stel DNS-adressen van NordVPN in als 103.86.96.100 en 103.86.99.100 op je apparaat.
  4. Start je apparaat opnieuw op.

Voor Amazon Fire TV-apparaten

1. Als je een specifieke streamingdienst-app gebruikt, forceer deze dan tot afsluiten, wis de app-cache en start deze opnieuw op:
    1. Ga naar Instellingen > Applicaties > Geïnstalleerde applicaties beheren.
    2. Zoek de streamingdienst-app en druk erop.
    3. Klik op de knop Forceer stoppen.
    4. Klik op de Cache wissen -knop.

2. Start de NordVPN-app opnieuw op.
  3. Start je apparaat opnieuw op.

Als geen van de bovenstaande punten helpt om je probleem op te lossen, neem dan rechtstreeks contact op met ons ondersteuningsteam.

De NordVPN-dienst mag nooit worden gebruikt om auteursrechtelijke voorschriften te omzeilen. Het gebruik van de dienst voor dergelijke doeleinden wordt niet gepromoot, goedgekeurd of onderschreven door NordVPN. Lees de Servicevoorwaarden van NordVPN voor meer informatie.

Vergeet niet een sterk wachtwoord voor je account te gebruiken, aangezien dit je zal helpen om credential stuffing-aanvallen te voorkomen en je account veilig te houden.

Aangezien het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we je onze gratis wachtwoordbeheerder NordPass aan. Deze wachtwoordbeheerder genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het opnieuw instellen van wachtwoorden.