Wat is NordVPN Kill Switch en hoe werkt het?

Kill Switch is een functie die je helpt onbeschermde toegang tot internet te voorkomen wanneer jouw verkeer niet via een NordVPN-server gaat.

De NordVPN-apps gebruiken een paar verschillende versies van Kill Switch:

• De pc-versie van Kill Switch, beschikbaar in de NordVPN-applicaties voor Windows (App Kill Switch) en Mac (OpenVPN-versie), beëindigt de door jou opgegeven applicaties als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken, waardoor die applicaties geen onbeschermd verkeer meer naar het internet kunnen sturen.

• De Internet Kill Switch-functie in de Windows-applicatie schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken of als je handmatig de verbinding verbreekt. Op die manier beschermt het alle apps zonder ze te beëindigen.

• De mobiele versie van Kill Switch in de iOS-applicatie en in de IKEv2-app voor Mac schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken, waardoor alle apps worden beschermd zonder ze te beëindigen. Het zal ook proberen je opnieuw te verbinden met de laatste server waarmee je verbinding had. Deze functie is standaard ingeschakeld en niet zichtbaar in de app-instellingen als een aparte optie.

• Kill Switch op Android-versie 8.0 of hoger werkt net als een systeembrede Kill Switch en blokkeert elke internettoegang wanneer er geen VPN-verbinding is.

• De meeste apparaten (afhankelijk van het ROM) die draaien op Android versie 7.0 of later hebben de functionaliteit Always-on VPN, die lekken voorkomt als de VPN-verbinding plots wegvalt. Ga naar Instellingen > Verbindingen > Meer verbindingsinstellingen > VPN om het in te schakelen. Tik op het tandwielpictogram naast NordVPN en schakel de Always-on VPN-schakelaar in.

• De NordVPN-client voor Linux schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken of als je handmatig de verbinding verbreekt. Je kunt de Kill Switch-functie inschakelen door het commando nordvpn set killswitch on in te typen. Als je Kill Switch wilt uitschakelen, typ je het commando nordvpn set killswitch off in. Je kunt de huidige status van de Kill Switch-functie vinden door het commando nordvpn settings in te typen.

Vind meer informatie op de pagina eigen VPN Kill Switch-functie, waar we uitleggen hoe je het kunt gebruiken.