Wat is NordVPN Kill Switch en hoe werkt het?

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, Japans en Koreaans.

Kill Switch is een functie die je helpt onbeschermde toegang tot internet te voorkomen wanneer jouw verkeer niet via een NordVPN-server gaat.

De NordVPN-apps gebruiken een paar verschillende versies van Kill Switch:

• De pc-versie van Kill Switch, beschikbaar in de NordVPN-applicaties voor Windows (App Kill Switch) en Mac (OpenVPN-versie), beëindigt de door jou opgegeven applicaties als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken, waardoor die applicaties geen onbeschermd verkeer meer naar internet kunnen sturen.

• De Internet Kill Switch-functie in de Windows-toepassing schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken of als je handmatig de verbinding verbreekt. Op die manier beschermt het alle apps zonder ze te beëindigen.

• De mobiele versie van Kill Switch in de iOS-applicatie en in de IKEv2-app voor Mac schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken, waardoor alle apps worden beschermd zonder ze te beëindigen. Het zal ook proberen je opnieuw te verbinden met de laatste server waarmee je verbinding had. Deze functie is standaard ingeschakeld en niet zichtbaar in de app-instellingen als een aparte optie.

• Kill Switch op Android-versie 8.0 of hoger werkt net als een systeembrede Kill Switch en blokkeert elke internettoegang wanneer er geen VPN-verbinding is.

• De meeste apparaten (afhankelijk van het ROM) die draaien op Android versie 7.0 of later hebben de functionaliteit Always-on VPN, die lekken voorkomt als de VPN-verbinding plots wegvalt. Ga naar Instellingen > Verbindingen > Meer verbindingsinstellingen > VPN om het in te schakelen. Tik op het tandwielpictogram naast NordVPN en schakel de Always-on VPN-schakelaar in.

• De NordVPN-client voor Linux schakelt systeembrede internettoegang uit als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken of als je handmatig de verbinding verbreekt. Je kunt de Kill Switch-functie inschakelen door het commando nordvpn set killswitch on in te typen. Als je Kill Switch wilt uitschakelen, typ je het commando nordvpn set killswitch off in. Je kunt de huidige status van de Kill Switch-functie vinden door het commando nordvpn settings in te typen.

Vind meer informatie op de pagina eigen VPN Kill Switch-functie, waar we uitleggen hoe je het kunt gebruiken.

Tip: de veiligheid van jouw VPN-verbinding hangt ook af van je accountwachtwoord. Vergeet niet een sterk wachtwoord voor je account te gebruiken, aangezien dit je zal helpen om credential stuffing-aanvallen te voorkomen en te zorgen voor veilige en ononderbroken verbindingen.

Aangezien het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we je onze gratis wachtwoordbeheerder NordPass aan. Deze wachtwoordbeheerder genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het opnieuw instellen van wachtwoorden.