Konfigurera TP-Link med NordVPN

Vill du använda NordVPN med fler än tio enheter samtidigt? Eller konfigurera en VPN-anslutning på din router? Då är en OpenVPN-anslutning ett självklart val.

Du kan upprätta en NordVPN-anslutning på TP-Link-routrar som har OpenVPN-klientinställningar tillgängliga. För en fullständig lista över kompatibla routrar, se TP-Link-dokumentationen.

Om din router är kompatibel med NordVPN loggar du in till kontrollpanelen för din TP-Link-router. Den kan vanligtvis nås med en av följande IP-adresser via en webbläsare:

192.168.0.1 eller 192.168.1.1

1. Navigera till Avancerat (Advanced) > VPN-klient (VPN Client).
  2. Aktivera (Enable) VPN-klienten och spara sedan inställningarna.

advanced button is located in the menu above

3. I avsnittet Serverlista (Server List) klickar du på Lägg till (Add), så visas ett nytt fönster för profilkonfiguration.

add button is located on the right side

4. I popup-fönstret fyller du i de tillgängliga fälten enligt följande:

Beskrivning (Description): NordVPN (eller vilket namn du vill)
    VPN-typ (VPN Type): OpenVPN
    Användarnamn (Username): ditt användarnamn för NordVPN
    Lösenord (Password): ditt lösenord för NordVPN

5. Du hittar dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten (användarnamn och lösenord) i kontrollpanelen för ditt Nord Account: https://my.nordaccount.com/login/.

Du kommer att få en verifieringskod till den e-postadress du använder för NordVPN-tjänster. Skriv in koden.

Kopiera inloggningsuppgifterna med hjälp av knappen Kopiera (Copy) till höger.

6. Klistra in inloggningsuppgifterna i routergränssnittets profilfönster.

type your service credential username and passwords in the windows located under VPN type section

7. Ladda ner konfigurationsfilerna för OpenVPN-klienten. För detta rekommenderar vi att du använder vårt verktyg för rekommenderade servrar: https://nordvpn.com/servers/tools/Det spelar ingen roll om du väljer UDP eller TCP, men om du vill veta mer kan du läsa om dem här.

download config button is located next to the protocol name such as openvpn udp or openvpn tcp

8. När du har laddat ner filerna går du tillbaka till kontrollpanelen för din router och klickar på Bläddra (Browse) i popup-fönstret.

browse button is located in the center at the bottom of the pop-up window

9. Navigera till konfigurationsfilen du just har hämtat och klicka på Öppna (Open).

example of downloads folder

10. Spara de konfigurerade inställningarna genom att klicka på knappen Spara (Save).

save button is located next to the cancel button in the right bottom corner of the pop-up

I serverlistan (Server List) aktiverar du den nyskapade NordVPN-anslutningen.
    I avsnittet Enhetslista (Device List) klickar du på knappen Lägg till (Add).

add button is located under device list section on the right side of the window

11. Välj de enheter du vill använda VPN-anslutningen på och klicka på OK.

OK button is located in the bottom right corner of the window

12. Aktivera VPN-åtkomst för de tillagda enheterna genom att klicka på reglaget.

to enable click on a slider under VPN Access section

Nu kommer alla enheter som du har lagt till i enhetslistan (Device List) att ha tillgång till VPN-anslutningen. Upprepa steg 11 och 12 för att lägga till nya enheter.