Ändra dina DNS-servrar på Linux med NordVPN

Obs: När du är ansluten till en NordVPN-server används NordVPN:s privata DNS-servrar som standard.

Om du vill använda NordVPN:s privata DNS-servrar på Linux när du inte är ansluten till en NordVPN-server följer du en av de två metoderna:

Använda Network Manager

1. Öppna Inställningar och välj sedan antingen Nätverk eller Wi-Fi baserat på din nätverkstyp.
  2. Klicka på kugghjulsknappen och gå till fliken IPv4.
  3. Inaktivera växlingen Automatisk bredvid DNS.
  4. I fältet DNS anger du 103.86.96.100 och 103.86.99.100 åtskilda av ett kommatecken:
    103.86.96.100,103.86.99.100
    4bc8f404-57c2-4b8a-88e2-fc1344d7c635 (1).png
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Öppna Terminal och kör följande kommando för att starta om Network Manager-daemon:
    sudo systemctl restart NetworkManager
  7. Ange ditt sudo-lösenord.

Använda terminalen

1. Öppna Terminal genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet och kör följande kommando:
    sudo nano /etc/systemd/resolved.conf
  2. Leta reda på raderna DNS och FallbackDNS.
  3. Avkommentera raderna genom att ta bort hash-symbolerna (#).
  4. Ange DNS-adresserna enligt följande:
    DNS=103.86.96.100
    FallbackDNS=103.86.99.100
  5. Tryck på Ctrl + X, Y och Enter för att avsluta och spara ändringarna.
  6. Kör följande kommando för att kontrollera att nätverksändringarna har tillämpats:
    sudo systemctl restart systemd-resolved
  7. Ange ditt sudo-lösenord om så begärs.