Installera NordVPN (App Store-versionen) på macOS

Den här artikeln hjälper dig att konfigurera NordVPN-appen på din Mac och ansluta till en VPN-server.

Obs: NordVPN-appen (App Store-versionen) är kompatibel med macOS 10.15 och senare versioner.

Innehållsförteckning:

Ladda ner och installera

Konfigurera appen

Ansluta till servrar

• Ansluta till en specifik server
  • Ansluta till ett specifikt land

NordVPN:s funktionsmeny

Inställningar för NordVPN

Ladda ner och installera

1. Gå till Sidan för NordVPN-appen i App Store eller klicka på ladda ner App Store-versionen av NordVPN på vår nedladdningssida:
  2. Godkänn att öppna App Store.
  3. När App Store öppnats klickar du på den blå knappen Hämta och väljer att Installera appen.

4. När nedladdningen är klar trycker du på knappen Öppna.

Konfigurera och använda appen

1. Öppna din Launchpad och klicka på ikonen NordVPN.  Öppna din Launchpad och klicka på ikonen NordVPN.  Du kan Logga in eller Registrera dig i det övre högra hörnet av skärmen.

2. Du kommer att omdirigeras till ditt Nord Account.

Ange din registrerade e-postadress och ditt lösenord för att logga in. Du kan också logga in med ditt Google-konto eller Apple-ID eller genom att ange en kod.

Om du är ny användare måste du skapa ett Nord Account genom att ange din e-postadress och annan information som krävs.

3. När du har slutfört stegen ovan kommer du att uppmanas att öppna NordVPN-appen. Godkänn att alltid tillåta Nord Account och ge åtkomst till appen.
  4. Efter att du loggat in kommer du att se startskärmen i NordVPN-appen.

Här kan du hitta NordVPN-servrar och navigera i själva kartan, sökfältet eller avsnittet Specialservrar.

Ansluta till servrar

1. Knappen Snabbanslutning i det övre högra hörnet ansluter dig automatiskt till en server.

2. Om du vill ansluta till en specifik server klickar på fältet Sök i appens övre vänstra hörn. Ange ett land, en kategori eller ett specifik servernummer (t.ex. Kanada #1224) för att hitta det du letar efter.

3. Alla servrar i det vänstra sidofältet är sorterade efter land och specialitet.

Om du vill ansluta till en specialserver håller du muspekaren över en av kategorierna under Specialservrar och klickar sedan på trepunktsmenyn för att välja ett Land.

4. Om du vill ansluta till ett specifikt land klickar du på det.

NordVPN:s funktionsmeny

Karta

• Karta: Här kan du hitta och navigera bland NordVPN-servrar i själva kartan, sökfältet eller avsnittet Specialservrar

Threat Protection

• T****hreat Protection är en särskild NordVPN-funktion som automatiskt blockerar annonser, spårare och webbadresser med skadlig programvara. Funktionen tar också bort skadlig programvara under nedladdningar. Threat Protection fungerar även utan en aktiv VPN-anslutning. Läs mer om Threat Protection.

Meshnet

Dark Web Monitor

• Dark Web Monitor skannar internet efter eventuella läckor av inloggningsuppgifter kopplade till e-postadressen du har registrerat hos NordVPN.

Förinställningar

Förinställningar gör det möjligt för dig att ladda upp en uppsättning konfigurationer med bland annat servernummer, typ och protokoll. Du kan konfigurera dina inställningar så att du får en smidig session, till exempel genom att en streamingtjänst eller ett spel laddas omedelbart!

Hur ställer man in förinställningar?

Börja på inställningssidan. Du kan antingen redigera en befintlig förinställning eller skapa en ny genom att klicka på **Lägg till ny.

Vi skapar en från grunden. Efter att du tryckt på Lägg till ny visas en meny med de inställningar du kan välja. Ge förinställningen ett namn. Välj sedan bland tillgängliga VPN-protokoll. Om du ändrar standardinställningen Använd rekommenderad kommer du att kunna ändra servertyp. Här kan du ange en specialserver eller vilken vanlig server som helst som din typ.

Beroende på vilka servrar som är tillgängliga kan det också vara möjligt att välja en specifik region.

Slutligen kan du lägga till antingen en webbsida eller en app i förinställningen. Den kommer att visas under förinställningens namn på startsidan.

Om du trycker på knappen Lägg till länk visas ett fält där du kan ange URL:en för den webbplats du enkelt vill komma åt. När du har angett URL:en trycker du på Enter för att registrera den. Tryck på Spara förinställning när du är klar, så läggs den till på startsidan.

Statistik

• I Statistik kan du se mer information om din anslutning.

Inställningar

Om du vill ändra appinställningar och hitta olika funktioner klickar du på kugghjulsikonen i det nedre högra hörnet av appen:

• På fliken * Inställningar visas inställningarna för NordVPN -appen.

Snabbhjälp

• Här kan du hitta dina anslutningsloggar, en direktväg till vårt hjälpcenter och e-postadressen till vår kundtjänst.

NordVPN-inställningar

Allmänt

• Kör appen vid uppstart — välj detta för att öppna NordVPN-appen automatiskt varje gång du slår på din enhet.
  • VPN-protokoll: Med det här alternativet kan du välja mellan tre olika anslutningsprotokoll (OpenVPN UDP, OpenVPN TCP och NordLynx).
  • Hjälp oss att förbättra: Gör NordVPN bättre genom att skicka in sammanställd anonym data till oss.

Automatisk anslutning

• När du använder opålitliga nätverk: Aktivera för att automatiskt anslutas till en VPN när du är ansluten till ett nätverk som inte är tillagt i en lista över tillförlitliga nätverk.
  • Anslut till: Du kan välja ett specifikt land i listan.
  • Det aktuella nätverket: Visar vilket nätverk du är ansluten till just nu.
  • Betrodda nätverk: Du ansluts inte automatiskt till ett VPN när du är ansluten till ett betrott wifi-nätverk.

Kill Switch

• Kill Switch förhindrar oskyddad åtkomst till internet när din VPN-anslutning avbryts av misstag.
  • Avancerad Kill Switch är ett extra säkerhetsskikt som kan aktiveras för att förhindra WebRTC-läckor. Den är dock separat från den systemövergripande Internet Kill Switch. Läs mer om Kill Switch.
  • Förbli osynlig på ett lokalt nätverk: Den här funktionen gör din enhet osynlig på ett osäkert lokalt nätverk.

Utseende

• Utseende-inställningar gör det möjligt för dig att lägga till en app i dock och menyraden. Dessutom kan du välja mellan mörkt och ljust läge.

Andra appar

• På fliken Andra appar finns andra Nord Security-produkter. Dessutom finns det en skanningsbar QR-kod som tar dig direkt till nedladdningen av NordVPN:s mobilapp.

Konto