Hur du köper en dedikerad IP-adress

I den här artikeln går vi igenom processen för att köpa en dedikerad IP-adress från NordVPN steg för steg. Observera att du måste ha en aktiv prenumeration hos NordVPN för att kunna använda en dedikerad IP-adress.

Viktigt: om du köper en dedikerad IP-adress från NordVPN kommer din e-postadress att länkas till den IP-adressen. Läs vår integritetspolicy för mer information.

Innehållsförteckning:

Så skaffar du en dedikerad IP-adress som ny NordVPN-användare

Du kan lägga till en dedikerad IP-adress i kassan när du köper din första NordVPN-prenumeration.

1. Öppna NordVPN:s prissida.
  2. Välj önskad prenumeration och varaktighet.
  3. Hitta Dedikerad IP i kassan under Lägg till extra tjänster (tillval) och klicka på Lägg till.

4. Slutför köpet och skapa ditt Nord Account.
  5. Öppna ditt Nord Account och konfigurera din dedikerade IP-adress.

Så här skaffar du en dedikerad IP-adress om du är en befintlig NordVPN-användare

Att köpa en dedikerad IP-adress med ditt Nord Account

Om du redan har en aktiv prenumeration hos NordVPN kan du köpa vår tjänst för dedikerade IP-adresser genom att följa dessa steg:

1. Logga in till ditt Nord Account.
  2. Gå till fliken NordVPN och välj Skaffa en dedikerad IP-adress.

3. Välj prenumerationen som bäst passar dina behov.
  4. Fyll i all nödvändig betalningsinformation och välj Fortsätt
  5. Konfigurera din dedikerade IP-adress i kontrollpanelen i ditt Nord Account.

Att köpa en dedikerad IP-adress med NordVPN-appen för Windows

Om du vill köpa en dedikerad IP-adress med NordVPN-applikationen för Windows kan du följa de här stegen:

1. På huvudskärmen i NordVPN-appen för Windows klickar du på globikonen i det vänstra sidofältet och väljer Fler anslutningsalternativ.

NordVPN map navigating to buy dedicated IP in windows app.png

2. Klicka på Specialservrar.

Specialty servers in NordVPN app when trying to boy dedicated IP.png

3. Klicka på fliken Dedikerad IP-adress.

purchasing dedicated ip for NordVPN on Windows.png

4. Klicka på Köp dedikerad IP-adress på följande skärm. Du kommer att tas till ditt Nord Account för att välja din önskade prenumeration på en dedikerad IP-adress.

buying dedicated ip for NordVPN on Windows app.png

5. Fyll i all nödvändig betalningsinformation och klicka på Fortsätt
  6. Konfigurera din dedikerade IP-adress i kontrollpanelen i ditt Nord Account.

Att köpa en dedikerad IP-adress med NordVPN-appen för macOS

Du kan endast använda den här köpmetoden om du har laddat ner NordVPN-app för macOS från NordVPN:s webbplats. Om du inte gjort det kan du fortfarande köpa en dedikerad IP-adress med ditt Nord Account

Innan du kan köpa en dedikerad IP-adress via NordVPN-appen för macOS måste du byta till protokollet OpenVPN (UDP) eller OpenVPN (TCP). Följ sedan dessa steg:

1. På huvudskärmen i macOS NordVPN-appen klickar du på globikonen i det vänstra sidofältet och skrollar ner till sektionen Specialservrar.

Go to NordVPN map to buy dedicated IP on macOS.png

2. Klicka på fliken Dedikerad IP-adress.

purchasing dedicated ip for NordVPN on macOS.png

3. Klicka på Köp dedikerad IP-adress på följande skärm. Du kommer att tas till ditt Nord Account för att välja din önskade prenumeration på en dedikerad IP-adress.

buying dedicated ip for NordVPN on macOS app.png

4. Fyll i all nödvändig betalningsinformation och klicka på Fortsätt
  5. Konfigurera din dedikerade IP-adress i kontrollpanelen i ditt Nord Account.

Att använda en dedikerad IP-adress i länder med internetrestriktioner

På grund av minskad tillgänglighet för tjänster kan du stöta på problem med att få din dedikerade IP-adress att fungera när du ansluter från länder med internetrestriktioner. Se vår guide för att upprätta en lyckad anslutning till NordVPN från länder med internetrestriktioner.

Vanliga frågor

Hur många dedikerade IP-adresser kan användas med ett NordVPN-konto?

Du kan köpa hur många dedikerade IP-adresser du vill, men kom ihåg att ditt NordVPN-konto är begränsat till tio anslutningar samtidigt.

Hur köper jag ytterligare dedikerade IP-adresser?

Du kan köpa ytterligare dedikerade IP-adresser med en särskild kupongkod. Denna kupong låter dig skapa ett nytt NordVPN-konto men bara betala för den dedikerade IP-funktionen. Men eftersom du fortfarande behöver en aktiv NordVPN-prenumeration för att kunna använda den dedikerade IP-adressen hjälper vår kundsupport dig att överföra den dedikerade IP-adressen till ditt huvudkonto.

Det här behöver du göra för att köpa ytterligare dedikerade IP-adresser:

1. Ange kupongkoden "norddedicatedip" för din beställning och välj en 1-årspreumeration på NordVPN.
  2. Ange en e-postadress för det tillfälliga NordVPN-kontot (en annan än den du angav för ditt huvudkonto).
  3. Genomför köpet. Du bör nu ha två NordVPN-konton.
  4. Kontakta vårt supportteam och ge dem e-postadresserna till båda dina NordVPN-konton. Du ska ange vilket som är ditt huvudkonto.
  5. Ange platsen för din dedikerade IP-adress

Obs: när du har angett den önskade platsen för din dedikerade IP-adress kan det ta upp till tre arbetsdagar att konfigurera din dedikerade IP-adress från NordVPN. Prenumerationen på din dedikerade IP-adress börjar dock vid inköpsdatumet.

Vad ska jag göra efter att ha köpt en dedikerad IP-adress?

Du måste konfigurera din dedikerade IP-adress i Nord Account efter köpet.