Manuell konfigurasjon av OpenVPN på Android

OpenVPN Connect-programmet kan brukes som en alternativ måte å koble til NordVPN-servere på med Android-enheten din. Siden denne manuelle tilkoblingsmetoden er mer komplisert å konfigurere, anbefales den for avanserte Android-brukere.

1. Først må du laste ned konfigurasjonsfilene for en server som anbefales av serveranbefalingsverktøyet vårt. Klikk på «Vis tilgjengelige protokoller» under det anbefalte serververtsnavnet for å se konfigurasjonsfilene.

2. Last ned konfigurasjonsfilen for tilkoblingsprotokollen du ønsker å bruke.

TCP tilbyr en stabil tilkobling og er egnet for vanlig nettsurfing.
    UDP tilbyr høyere hastigheter – noe som gjør den god for strømming, men tilkoblingen er mindre stabil enn for TCP.

3. For å installere OpenVPN på telefon eller nettbrett må du først gå til Google Play Store.

4. I søkefeltet øverst på skjermen skriver du «OpenVPN Connect» (uten anførselstegn). Når du finner appen, klikker du på «Installer» for å laste den ned.

5. Start OpenVPN Connect fra startskjermen eller appmenyen for å begynne å bruke OpenVPN på Android. I neste vindu velger du «Fil».

6. Et vindu vises og spør deg om du tillater at appen får tilgang til visse data på enheten din. Klikk på «Tillat».

7. Naviger til mappen der du har lastet ned OpenVPN-konfigurasjonsfilen. Med standardoppsett bør du finne den i mappen «Nedlastinger».

Velg filene du ønsker å importere og trykk på «Importer» nederst.

8. I neste vindu skriver du inn en hvilken som helst tittel for tilkoblingen og angir NordVPN-tjenestens påloggingsinformasjon. Trykk på «Legg til» øverst til høyre.

Du finner NordVPN-tjenestens påloggingsinformasjon (tjenestens brukernavn og passord) i Nord Account kontrollpanel. Kopier påloggingsinformasjonen ved hjelp av «Kopier»-knappen til høyre.

9. Når du har konfigurert tilkoblingen, kan du starte den ved å trykke på vippebryteren ved siden av OpenVPN-profilen.

10. Programmet ber deg om de nødvendige tillatelsene for VPN-tilkoblingen. Klikk på «OK».

11. Trykk på «Fortsett» i følgende ledetekst.

12. Hvis tilkoblingen er vellykket vises et vindu tilsvarende det nedenfor som viser tilkoblingsstatistikken – for eksempel gjeldende datagjennomstrømming og tilkoblingsvarighet.

Det var det – gled deg over personvern og sikkerhet på nettet.