Vanlige problemer med Windows-applikasjoner

Denne artikkelen omhandler problemer du kan støte på når du bruker NordVPN på Windows-enheter, inkludert situasjoner der NordVPN ikke fungerer på Windows 10-enheten din eller du ikke har internettilgang med NordVPN på Windows 10.

«Feil 1001» under installasjon

Dersom du støtte på «Feil 1001» da du prøvde å installere NordVPN-appen på Windows, følger du disse trinnene:

1. Oppdater Windows-systemet ved hjelp av «Windows-oppdatering»-verktøyet.
  2. Sørg for at du kjører den seneste .NET Runtime-versjonen:
    1. Klikk på «Start»-knappen, skriv «kontrollpanel» i søkefeltet og velg «Kontrollpanel»-appen.
    2. Klikk på «Programmer» og velg «Programmer og funksjoner».
    3. Kontroller versjonsnummeret i tillegg til «Microsoft .NET Framework»-oppføring. Hvis det ikke er versjon 4.8 eller nyere, laster du ned den nyeste .NET Runtime-versjonen.
  3. Deaktiver cybersikkerhetsprogramvaren midlertidig (som antivirus og brannmur) og prøv å installere NordVPN-appen for Windows på nytt.

Kræsj eller frys

Dersom NordVPN-appen fortsetter å fryse, følger du disse trinnene:

1. Avinstaller NordVPN-appen.
  2. Oppdater Windows-operativsystemet til den nyeste tilgjengelige versjonen.
  3. Installer den nyeste NordVPN-appen for Windows.

Dersom metoden ovenfor ikke løste problemet, prøver du følgende:

1. Trykk på «Windows»-tasten og «R»-tasten samtidig for å åpne «Kjør»-vinduet.
  2. Skriv «services.msc» (uten anførselstegn) og trykk «Enter» for å åpne «Services»-vinduet.
  3. Kontroller om «Oppgaveplanlegger» kjører – hvis den ikke gjør det, høyreklikker du på «Oppgaveplanlegger»-oppføringen og velger «Start». Du kan også få tilgang til «Windows-hendelsesloggen» fra dette vinduet.

NordVPN Kill Switch-funksjonen fungerer ikke

Dersom Kill Switch-funksjonen ikke klarer å stoppe bestemte apper, kan du legge til kjørbare filene (.exe) deres manuelt i Kill Switch-listen i NordVPN-appen:

1. Gå til «Innstillinger».
  2. Velg «Kill Switch» i venstre sidefeltmeny.
  3. Klikk på «Legg til apper» under «App Kill Switch» og velg appens kjørbare fil. Du må for eksempel legge til følgende fil for Skype:

C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe

Ingen internettilgang når du er koblet til en NordVPN-server

Dersom du kobles fra internett når du kobler deg til en VPN-server, prøver du følgende for å løse problemet:

• Koble til en annen VPN-server i NordVPN-appen.
  • Endre VPN-tilkoblingsprotokoll:
  1. Bytt til OpenVPN (UDP eller TCP)
  2. Bytt til NordLynx
  • Deaktiver den andre cybersikkerhetsprogramvaren (som antivirus og brannmur) for å kontrollere om den er ansvarlig for problemet. Dersom NordVPN-appen fungerer etter å ha deaktivert annen cybersikkerhetsprogramvare, kan det hende du må legge til unntak for NordVPN-filer.
  • Utfør en nettverksspyling:
  1. Åpne NordVPN-applikasjonen.
  2. Gå til delen «Avansert».
  3. Klikk på «Kjør diagnoseverktøy».
  4. I vinduet som åpnes velger du «Nettverksspyling».
  5. Start PC-en på nytt og prøv å koble til VPN-servere igjen.

Dersom problemet vedvarer, installerer du NordVPN-appen på nytt:

1. Avinstaller NordVPN-appen.
  2. Start enheten på nytt.
  3. Installer den nyeste versjonen av NordVPN-appen for Windows.

En bestemt funksjon i applikasjonen fungerer ikke som den skal

Dersom du oppdager at en funksjon ikke fungerer som den skal, følger du disse trinnene:

1. Åpne «Innstillinger»-menyen i NordVPN-appen.
  2. Gå til delen «Avansert».
  3. Klikk på «Kjør diagnoseverktøy».
  4. I vinduet som åpnes velger du «Tilbakestill app».
  5. Start applikasjonen på nytt.

Dersom problemet vedvarer, prøver du følgende:

NordVPN fungerer ikke etter en oppdatering

Dersom NordVPN-appen for Windows har sluttet å fungere etter en oppdatering, prøver du følgende for å løse problemet:

NordVPN-ikonet mangler

Dersom NordVPN-applikasjonens ikon mangler i NordVPN-snarveien på skrivebordet, følger du disse trinnene:

1. Venstreklikk på det ødelagte NordVPN-appikonet for å velge snarveien.
  2. Høyreklikk på den valgte snarveien og velg «Slett».
  3. Høyreklikk på skrivebordet, velg «Ny» og velg «Snarvei».
  4. Klikk på «Bla gjennom», finn NordVPN-katalogen og velg den kjørbare filen til NordVPN (.exe).
  5. Gi snarveien et navn og klikk på «Fullfør».

Alternativt kan du prøve å installere NordVPN-appen for Windows på nytt:

1. Avinstaller NordVPN-appen.
  2. Start enheten på nytt.
  3. Installer den nyeste versjonen av NordVPN-appen for Windows.