Koble til NordVPN (IKEv2/IPSec) på Android

Merk: Serverne våre har nylig blitt blokkert av den kinesiske brannmuren fordi tilkobling fra Kina for tiden er umulig. Teamet vårt jobber med saken, og alle de siste oppdateringene blir lagt ut her.

Disse instruksjonene hjelper deg med å koble til NordVPN ved hjelp av IKEv2-protokollen.

1. Last ned NordVPN IKEv2-tilkoblingssertifikatet.
  2. Last ned og installer strongSwan VPN Client-appen.

3. Åpne strongSwan-applikasjonen.
  4. Trykk på ikonet med tre prikker øverst til høyre i appen, og velg CA-sertifikater fra rullegardinmenyen.

5. Trykk på ikonet med tre prikker på nytt på den viste skjermen og velg Importer sertifikat.

6. Velg root.der-filen som du lastet ned under trinn 1.

7. Bekreft ved å trykke på Importer sertifikat.

8. Trykk på venstrepilen for å gå tilbake til hovedskjermen i strongSwan-appen.
  9. Velg Legg til VPN-profil.

10. I Server-feltet skriver du inn vertsnavnet til en av serverne våre.

I veiledningen brukte vi vertsnavnet til serveren «us6180.nordvpn.com», men du bør koble til en server som er foreslått for deg på https://nordvpn.com/no/servers/tools/. Klikk på Vis avanserte alternativer og velg sikkerhetsprotokollen IKEv2/IPsec.

I feltene Brukernavn og Passord angir du NordVPN-påloggingsopplysningene.

Du finner NordVPN-påloggingsopplysningene (brukernavn og passord for tjenesten) i kontrollpanelet  for Nord Account. Kopier påloggingsopplysningene ved hjelp av «Kopier»-knappene til høyre.

Alle andre innstillinger kan stå som før. Du kan også angi profilnavnet i feltet Profilnavn.

Klikk på Lagre etter å ha tastet inn alle opplysningene.

11. Trykk på profilen du nettopp har opprettet for å koble til.

12. Programmet ber deg om de nødvendige tillatelsene for VPN-tilkoblingen. Klikk på OK.

Merk: Det kan hende at forskjellige enheter viser litt forskjellige advarsler.

13. Når du ser en status som sier at du er tilkoblet, er du tilkoblet VPN-serveren. Du kan nå minimere programmet og bruke enheten din som vanlig – all internettrafikk er nå sikker og går gjennom et VPN.

Trykk på Koble fra for å koble fra serveren.