Installerere NordVPN på Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS og Linux Mint

Den innebygde NordVPN-applikasjonen er det anbefalte alternativet for å koble til NordVPN-servere med Linux-enheten. Vi utviklet den med opplevelsen din i tankene, for å gi enkel tilgang til funksjoner som Threat Protection, auto-tilkobling og automatisert Kill Switch.

For å begynne å bruke NordVPN-programmet for Linux, følger trinnene nedenfor.

Installasjonsprosess

1. Last ned NordVPNs Linux-klient ved å åpne terminalen, skrive inn kommandoen under og følge instruksjonene på skjermen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Merk: Hvis du ikke har en curl-pakke, som kjennetegnes av at det ovennevnte ikke fungerer, kan du alternativt bruke denne kommandoen:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

I tillegg, hvis du mottar følgende beskjed: Whoops! Tilgang til /run/nordvpn/nordvpnd.sock nektet – alt du trenger å gjøre er å skrive følgende kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER og deretter starte enheten på nytt.

1. Logg inn på NordVPN-kontoen:

nordvpn login

1. Koble til en NordVPN-server:/li>

nordvpn connect

Innstillinger

For å få tilgang til NordVPN-klientens innstillinger skriver du inn kommandoen nordvpn i Terminal.

Her er listen over tilgjengelige kommandoer:

nordvpn login – logg inn.
nordvpn connect eller nordvpn c – koble til VPN. For å koble til bestemte servere, bruker du nordvpn connect <country_code server_number> (f.eks. nordvpn connect uk715).
nordvpn disconnect eller nordvpn d – koble fra VPN.
nordvpn c double_vpn – koble til nærmeste Double VPN-server.
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> – koble til et bestemt land ved hjelp av Double VPN-servere.
nordvpn connect--group p2p <country_code> – koble til et bestemt land ved hjelp av P2P-servere.

nordvpn connect P2P – koble til en P2P-server.
nordvpn connect The_Americas – koble til servere i Amerika.
nordvpn connect Dedicated_IP – koble til en egen IP-server.

nordvpn set eller nordvpn s – angi et konfigurasjonsalternativ.
Mulige alternativer:
nordvpn set threatprotectionlite on eller off – aktiver eller deaktiver Threat Protection Lite.
nordvpn set killswitch on eller off – aktiver eller deaktiver Kill Switch.
nordvpn set autoconnect on eller off – aktiver eller deaktiver automatisk tilkobling. Du kan angi en bestemt server for automatisk tilkobling ved hjelp av nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Eksempel: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set notify on eller off – aktiver eller deaktiver varsler.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – konfigurer egendefinert DNS (du kan konfigurere én DNS eller to, som vist i denne kommandoen).
nordvpn set protocol udp eller tcpbytt mellom UDP- og TCP-protokoller.
nordvpn set obfuscate on eller off – aktiver eller deaktiver skjulte servere.
nordvpn set technology – konfigurerer tilkoblingsteknologi (OpenVPN eller NordLynx).
nordvpn set meshnet on – slår på Meshnet på enheten.
nordvpn set lan-discovery enable eller disable – aktiver/deaktiver LAN-oppdagelse
nordvpn set lan-discovery --help – få mer informasjon om LAN-oppdagelse.

nordvpn whitelist add port 22 – legg til en regel for å tillatelsesliste en bestemt innkommende port. Du kan tillatelsesliste flere porter – bare skill tallene med et mellomrom.
nordvpn whitelist remove port 22 – fjern regelen for å tillatelsesliste en bestemt port.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – legg til en regel for å tillatelsesliste et bestemt undernett.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16 – fjern regelen for å tillatelsesliste et bestemt undernett.

nordvpn account – se kontoinformasjon.
nordvpn register – registrer en ny brukerkonto.
nordvpn rate – vurder kvaliteten på siste tilkobling (1-5).
nordvpn settings – se gjeldende innstillinger.
nordvpn status – se tilkoblingsstatus.
nordvpn countries – se listen over land.
nordvpn cities – se listen over byer. F.eks.: nordvpn cities united_states
nordvpn groups – se en liste over tilgjengelige servergrupper.
nordvpn logout – logg ut.
nordvpn help eller nordvpn h – se listen over tilgjengelige kommandoer eller hjelp for en bestemt kommando.

Du kan få en omfattende forklaring på samtlige kommandoer ved å bruke man nordvpn-kommandoen i Terminal.