Installere NordVPN på RHEL og CentOS Linux

Her kan du lære hvordan du laster ned og installerer NordVPN-appen på RHEL- (Red-Hat Enterprise) og CentOS-distribusjoner samt logger deg på og kobler til serverne våre ved hjelp av VPN for Linux. Du finner også en forklaring til ulike innstillinger.

Laste ned appen

1. Last ned NordVPN Linux-klienten ved å åpne terminalen, skrive inn kommandoen under og følge instruksjonene på skjermen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Merk: Hvis du ikke har en curl-pakke – som er tilfelle hvis det som er angitt overfor ikke fungerer – kan du også bruke denne kommandoen:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Det gjelder også hvis du mottar følgende beskjed: Ooops! Tilgang til /run/nordvpn/nordvpnd.sock nektet, er alt du trenger å gjøre er å skrive følgende kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER, og deretter starte enheten på nytt.

1. Logg på NordVPN-kontoen din:

nordvpn login

1. Koble til en NordVPN-server:

nordvpn connect

Innstillinger

For å få tilgang til NordVPN-klientinnstillingene, skriver du inn kommandoen nordvpn i en terminal.

Her er listen over tilgjengelige kommandoer:

nordvpn login – logg inn
nordvpn connect eller nordvpn c – koble til VPN For å koble til bestemte servere, bruker du nordvpn connect <country_code server_number> (f.eks. nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect eller nordvpn d – koble fra VPN

nordvpn set eller nordvpn s – angi et konfigurasjonsvalg Tilgjengelige valg:
nordvpn set threatprotectionlite on eller off – aktivere eller deaktivere Threat Protection Lite.
nordvpn set killswitch on eller off – aktivere eller deaktivere Kill Switch
nordvpn set autoconnect on eller off – aktivere eller deaktivere automatisk tilkobling Du kan angi en bestemt server for automatisk tilkobling ved hjelp av nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Eksempel: nordvpn set autoconnect on us2435.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – angi tilpasset DNS (du kan konfigurere en enkel eller to DNS som vist i denne kommandoen)
nordvpn set autoconnect on eller off – aktivere eller deaktivere automatisk tilkobling
nordvpn set protocol udp eller tcp – bytte mellom UDP- og TCP-protokoller
nordvpn set obfuscate on eller off – aktivere eller deaktivere skjulte servere.
nordvpn set lan-discovery enable eller disable - aktivere/deaktivere LAN-oppdagelse.
nordvpn set lan-discovery --help - få mer informasjon om LAN-discovery.

nordvpn connect --group p2p <country_code> -  Koble til et bestemt land ved hjelp av P2P-servere.

nordvpn whitelist add port 22 – åpne innkommende port 22 (portnummeret kan være forskjellig)
nordvpn whitelist remove port 22 – fjerne regelen som er lagt til med kommandoen ovenfor
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – legge til en regel som godkjenner et spesifisert delnett
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16  – fjerne regelen som godkjenner et spesifisert delnett

nordvpn settings – se gjeldende innstillinger
nordvpn status – se tilkoblingsstatus
nordvpn countries – se listen over land
nordvpn cities – se listen over byer F.eks: nordvpn cities united_states
nordvpn groups
– se en liste over tilgjengelige servergrupper
nordvpn logout – logge ut
nordvpn help eller nordvpn h – se listen over tilgjengelige kommandoer eller få hjelp til en bestemt kommando

Du kan se den fullstendige listen over kommandoer ved å bruke man nordvpn-kommandoen i en terminal.