Slik kobler du til NordVPN med IKEv2/IPSec på macOS Ventura-versjonen

Følg denne veiledningen for å konfigurere en manuell IKEv2/IPSec-tilkobling dersom du har oppdatert macOS til den nyeste (Ventura) versjonen. Dersom du har en eldre macOS-versjon, klikker du her.

Manuell tilkoblingskonfigurasjon

1. Last først ned NordVPN IKEv2-sertifikatet for macOS. Den enkleste måten er å klikke på denne lenken på macOS-enheten.

Når den er lastet ned, åpner du sertifikatfilen i mappen «Nedlastinger».
  2. Vinduet Nøkkelring-tilgang åpnes. Finn NordVPN Root CA i påloggingsdelen. Høyreklikk på den og velg Hent info.
  3. Under NordVPN Root CA, klikk på klareringsdelen og angi feltene IP Security (IPSec) og Extensible Authentication (EAP) til Alltid stol på. La alle andre felt stå som Aldri stol på. Du må angi Mac-passordet ditt for å utføre disse endringene. Lukk nøkkelringen når du er ferdig.
  4. Klikk på Apple-logoen øverst til høyre på skjermen og velg Systemvalg.
  5. Klikk på Nettverk under Systemvalg.
  6. Når nettverksfanen åpnes, klikk på pil ned-ikonet (1) nederst til høyre (du må ha administratorrettigheter) og klikk deretter på «Legg til VPN-konfigurasjon» (2). Klikk deretter på «IKEv2» (3).
  7. Innstillingene for den nye VPN-tilkoblingen vises. I feltene Serveradresse og Ekstern ID skriver du inn serververtsnavnettil en NordVPN-server.

I denne veiledningens brukte vi vertsnavnet til serveren us8374.nordvpn.com, men du bør koble til en server som er foreslått for deg på https://nordvpn.com/no/servers/tools/. Du finner serverens vertsnavn under servertittelen.
  8. Rull ned til Autentisering og velg Brukernavn som godkjenningsmetode i Type-delen. Deretter skriver du inn NordVPN-tjenestens brukernavn og passord. Klikk på Opprett.
    Du finner påloggingsinformasjonen for NordVPN-tjenesten (tjenestens brukernavn og passord) i Nord Account kontrollpanel. Kopier påloggingsinformasjonen ved hjelp av «Kopier»-knappene til høyre.

9. Etter disse trinnene vises en VPN-fane under Nettverk i Systeminnstillingene. Etter å ha klikket på den ser du en VPN-tilkobling. For å koble til en VPN-server må du klikke på en knapp ved siden av den.

10. Såre enkelt! Du bør nå være tilkoblet. Når du har klikket på VPN, kan du koble til og fra et VPN i samme VPN-fane i «Systemvalg».

Dersom du ønsker å legge til forskjellige servere, kan du også gjøre det via VPN-fanen. Klikk på «Legg til VPN-konfigurasjon», velg «IKEv2» og følg deretter de samme trinnene som før.