Konfigurere TP-Link med NordVPN

Ønsker du å bruke NordVPN med mer enn ti enheter samtidig? Eller konfigurere en VPN-tilkobling på ruteren? Da er en OpenVPN-tilkobling et utmerket valg.

Du kan konfigurere en NordVPN-tilkobling på TP-Link-rutere som har innstillinger for OpenVPN-klient tilgjengelig. For en fullstendig liste over kompatible konsulterer du TP-Link-dokumentasjonen.

Hvis ruteren er kompatibel med NordVPN, logger du på kontrollpanelet på TP-Link-ruteren. Den kan vanligvis nås ved hjelp av en av følgende IP-adresser via en nettleser:

192.168.0.1 eller 192.168.1.1

1. Gå til Avansert (Advanced) > VPN-klient (VPN Client).
  2. Aktiver (Enable) VPN-klienten (VPN Client) og lagre deretter innstillingene.

advanced button is located in the menu above

3. I Serverliste (Server List)-delen klikker du på Legg til (Add), så vises et nytt konfigurasjonsvindu for profilen.

add button is located on the right side

4. I popup-vinduet fyller du ut de tilgjengelige feltene som følger:

Beskrivelse: NordVPN (eller et hvilket som helst navn du velger)
    VPN-type: OpenVPN
    Brukernavn: Brukernavnet ditt for NordVPN-tjenesten
    Passord: Passordet ditt til NordVPN-tjenesten

5. Du finner tilgangsopplysningene til NordVPN-tjenesten (brukernavn og passord for tjenesten) i Nord Accounts-kontrollpanelet: https://my.nordaccount.com/login/.

Du mottar en verifiseringskode i e-posten du bruker til NordVPN-tjenestene. Skriv inn koden.

Kopier tilgangsopplysningene ved å bruke Kopier (Copy)-knappene til høyre.

6. Lim inn tilgangsopplysningene i profilvinduet i ruterens grensesnitt.

type your service credential username and passwords in the windows located under VPN type section

7. Last ned konfigurasjonsfilene for OpenVPN-klienten. Til dette anbefaler vi at du går inn i det anbefalte serververktøyet: https://nordvpn.com/servers/tools/Det spiller ingen rolle om du velger UDP eller TCP. Hvis du imidlertid ønsker gå i dybden, kan du lese om dem her.

download config button is located next to the protocol name such as openvpn udp or openvpn tcp

8. Når du har lastet ned filene, går du tilbake til ruterens kontrollpanel og klikker på Bla gjennom (Browse) i popup-vinduet.

browse button is located in the center at the bottom of the pop-up window

9. Naviger til konfigurasjonsfilen du nettopp har lastet ned, og klikk på Åpne (Open).

example of downloads folder

10. Lagre de konfigurerte innstillingene ved å klikke på Lagre (Save)-knappen.

save button is located next to the cancel button in the right bottom corner of the pop-up

I serverlisten (Server List) aktiverer du den nyopprettede NordVPN-tilkoblingen.
    I Enhetsliste (Device List)-delen klikker du på Legg til (Add)-knappen.

add button is located under device list section on the right side of the window

11. Velg enhetene du ønsker å bruke VPN-tilkoblingen på og klikk på OK-knappen.

OK button is located in the bottom right corner of the window

12. Aktiver VPN-tilgang for de ekstra enhetene ved å klikke på glidebryteren.

to enable click on a slider under VPN Access section

Nå har alle enhetene du la til i Enhetslisten (Device List) tilgang til VPN-tilkoblingen. Hvis du ønsker å legge til nye enheter, gjentar du trinn 11 og 12.