Manuell tilkoblingskonfigurasjon med Tunnelblick på macOS

Merk: Du kan koble til skjulte servere ved hjelp av TunnelBlick ved å laste ned konfigurasjonsfilene for de skjulte serverne våre her.

Tunnelblick-applikasjonen er en av de alternative måtene å koble til NordVPN-servere med en Mac. Dette er et godt alternativ for deg som foretrekker en manuell tilkobling og liker å bruke programvare med åpen kildekode. Når det er sagt, mangler den tilleggsfunksjonene til NordVPN- appen, men bruker fortsatt den samme VPN-protokollen – OpenVPN. Den er også litt mer komplisert å konfigurere. Nedenfor finner du en veiledning som hjelper deg med å konfigurere en manuell tilkobling med Tunnelblick på macOS.

1. Last ned Tunnelblick – en gratis og brukervennlig app for administrering av OpenVPN-tilkoblinger på macOS.
  2. Klikk her for å finne ut hvilken server som anbefales for deg av den smarte algoritmen vår.
  3. Under den anbefalte serveren klikker du på Vis tilgjengelige protokoller. Da vises nedlastingslenker for OpenVPN-konfigurasjonsfilene. Du trenger ikke å laste ned både UDP og TCP – last ned bare den som passer behovene dine. Du kan lese mer om TCP- og UDP-protokollene her.

4. Naviger til mappen «Nedlastinger» og dobbeltklikk på Tunnelblick-installasjonsfilen du nettopp har lastet ned (den har en .dmg-utvidelse).

5. Dobbeltklikk på Tunnelblick-ikonet i vinduet som åpnes.

6. En ny dialogboks dukker opp og spør om du er sikker på at du ønsker å åpne appen. Klikk på Åpne.

7. Du blir bedt om å skrive inn Mac-passordet ditt. Skriv den inn og klikk på OK:

8. Når installasjonen er fullført, vises et popup-varsel som spør deg om du ønsker å starte Tunnelblick nå. (En administrators brukernavn og passord kreves for å sikre Tunnelblick). Klikk på Launch.

Alternativt kan du klikke på Tunnelblick-ikonet i statuslinjen og velge VPN-detaljer:

9. En ny dialogboks vises. Klikk på Fortsett

10. Et nytt varsel, som forteller deg hvordan du importerer konfigurasjonsfiler, dukker opp. Klikk på OK.

11. Dra og slipp den tidligere nedlastede .ovpn-filen fra mappen Nedlastinger til fanen Konfigurasjoner i Tunnelblick.

12. Et popup-vindu vises og spør om du ønsker å installere konfigurasjonsprofilen bare for den gjeldende brukeren eller for alle brukere på Mac-en. Velg ønsket alternativ.

Du blir bedt om å angi Mac-passordet.

13. En advarsel vil vises. Du kan trygt krysse av i boksen Ikke advar om dette igjen og klikke på OK.

14. Velg serveren og klikk Koble til.
  15. Skriv inn NordVPN-tjenestens innloggingsopplysninger, merk av i boksen Lagre i nøkkelring og klikk på OK.

Du finner NordVPN-tjenestens innloggingsopplysninger i kontrollpanelet for Nord Account. Kopier innloggingsopplysningene ved hjelp av «Kopier»-knappene til høyre.

16. Såre enkelt! Du er nå koblet til et VPN. For å koble fra, klikk på Tunnelblick-ikonet i statuslinjen og velg Koble fra i rullegardinmenyen.